Karlovac uskoro prodaje poslovne prostore obrtnicima

Autor: Agencija VLM , 10. prosinac 2012. u 11:07
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIX

Dugogodišnjem obrtniku i vlasniku Tehnovoda Dragi Poloviću dodijeljeno jedno od najznačajnijih priznanja, povelja HOK-a.

U prostorima Obrtničkog centra u Karlovcu po prvi put, u isto vrijeme, održane su skupštine svih udruženja obrtnika koji djeluju na prostoru Karlovačke županije te tamošnje Obrtničke komore.

– Ovo je novina u našem radu i vjerujem da će i u idućim godinama biti dobro prihvaćena. U Karlovcu imamo prostore za održavanje čak pet skupština istovremeno. Osim toga, bilo je zadovoljstvo vidjeti da je naša velika dvorana bila ispunjena obrtnicima do posljednjeg mjesta u vrijeme kada se održavala skupština Obrtničke komore Karlovačke županije – rekao je Miroslav Seljan, tajnik Udruženja obrtnika grada Karlovca, jedan od domaćina obrtničkog skupa.

Novi zakon o obrtništvu

Tako su skupštine udruženja obrtnika iz Karlovca, Ozlja, Ogulina, Duge Rese i Slunja te kasnija sjednica Obrtničke komore donijele dokumente bitne za funkcioniranje komorskog sustava u idućoj godini. Ponovno je to bila prilika i za analizu stanja u obrtništvu. Naglašeno je da je vrijeme za poslovanje iznimno teško, što govori i pad broja obrta, koji se u posljednjih nekoliko godina masovno zatvaraju.

Pozitivnim je ocijenjena informacija da bi u saborsku proceduru uskoro trebao stići zakon koji bi obrtnike trebao izjednačiti s ostalim poduzetnicima. Po njemu bi obrtnici jamčili samo imovinom u obrtu, a ne kao što je dosad bilo svom svojom imovinom. Iznimno dobro je primljena i najava karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića. Rekao je da gradske službe rade na pravilniku kojim bi se definirala mogućnost prodaje gradskih poslovnih prostora obrtnicima koji ih koriste.

Egzistencijalni problemi

Time bi mnogi obrtnici, pogotovo oni koji su u istim prostorima već desetljećima, riješili svoja egzistencijalna pitanja. Na skupštini je uručena povelja, jedno od najznačajnijih priznanja HOK-a, Dragi Poloviću, vlasniku obrta Tehnovod, dugogodišnjem istaknutom obrtniku i predsjedniku dugoreškog udruženja.

Komentirajte prvi

New Report

Close