Karlovac: HDZ pobjednik u gradu i županiji, SDP najavljuje oporbenu borbu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2013. u 08:33
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Protukandidat Boris Ožanić (SDP) je u izjavi za medije čestitao Vučiću na pobjedi, ali je najavio da će SDP u Županijskoj skupštini HDZ-u biti „žestoka oporba“

Damir Jelić (HDZ), gradonačelnik Karlovca, nakon večerašnje pobjede najavio suradnju sa svima koji imaju ideje i programe za dobrobit grada, jer je za njega demokracija omjer prava, obveza i dužnosti u cilju služenja zajednici.

Na izbornoj pobjedi čestitao mu je SDP-ov protukandidat Josip Benčić i najavio da će u Gradskom vijeću, u kojem jer HDZ sa svojim koalicijskim partnerima također osvojio većinu, SDP biti odgovorna, konstruktivna, ali i oprezna oporba.

Na čelu Karlovačke županije i dalje će biti HDZ-ov župan Ivan Vučić, koji je najavio "još bolju politiku kontinuiteta". "Birači su pokazali da smo najbolji unatoč svim utezima prošlosti stranke, a u budućnosti će HDZ biti i bolji," rekao je župan Vučić.

Protukandidat Boris Ožanić (SDP) je u izjavi za medije čestitao Vučiću na pobjedi, ali je najavio da će SDP u Županijskoj skupštini HDZ-u biti „žestoka oporba“, pa ni županu Vučiću neće dati „da mirno spava“.

Od pet županijskih gradova HDZ-ovi kandidati s koalicijskim partnerima pobijedili su u drugom krugu u Karlovcu – Damir Jelić sa 56,9 posto glasova Josipa Benčića (SDP), u Ogulinu – Jure Turković (HDZ) sa 52,94 Ivana Vukovića (SDP), dok je u Ozlju nezavisna Gordana Lipšinić kao kandidat HDZ-a pobjedila u prvom krugu.

U Dugoj Resi za gradonačelničko mjesto Vesnu Brezović (SDP, HNS, HSU) pobijedio je s 53.28 posto Ivan Baršić (HSS, HSP-AS).

Budući da je u Slunju HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Bogović (30,59 posto) izgubio od nezavisnog Željka Rendulića, župan Vučić kazao je da mu je zbog toga žao, ali da se u nije dogodilo ništa strašno.

"Naime, u Slunju se nije dogodilo strašno jer su isti ti birači meni, kao županu iz HDZ-a, poklonili povjerenje. Sad nas čeka ozbiljna analiza, ali pokazat ćemo kroz četiri godine da će Slunj opet biti naš", kazao je župan Vučić.

Komentirajte prvi

New Report

Close