Karisma kupila Koločep i najavljuje 18,6 mil. ‡ ulaganja

Autor: Marija Crnjak , 06. lipanj 2013. u 22:00
Ivica Todorić/ Robert Anic/PIXSELL

Novi igrač planira u hotelima Koločep razvijati koncept “couples hotela”.

Tvrtka Karisma Adriatic Hotels (KHA), novi turistički igrač na hrvatskom tržištu čiji su osnivači koncern Agrokor, njemački TUI i meksička Grupacija Karisma Resort International, u četvrtak je započela provedbu svog investicijskog plana: kupila je Hotel Koločep na dražbi Trgovačkog suda u Dubrovniku za 36,4 milijuna kuna.

KHA u Koločep planira uložiti ukupno 18,6 milijuna eura. Od toga se 4,6 milijuna eura odnosi na kupnju 88 posto dionica tvrtke, 4,7 milijuna eura na otplatu dugova tvrtke, a 9 milijuna eura uložit će se idućih godina u obnovu objekata, menadžment i promociju Koločepa, otkriva nam Marinko Benić, direktor KHA."Prva ulaganja u visini od 3,5 milijuna eura slijede nakon ove sezone, a odnose se na podizanje kvalitete hotela na razinu 4+ zvjezdice prema TUI standardima. Osim obnove objekata, okoliš i infrastrukturu, velika pažnja posvetit će se podizanju kvalitete usluge i edukaciji djelatnika", kaže Benić. Doznajemo da će Hoteli Koločep od 2014. razviti koncept hotela za parove. "Couples Concept" u Hrvatskoj je neuobičajen, a razlikuje se od ostalih hotelskih kapaciteta dizajnom soba te drukčijim sadržajima s naglaskom na wellness. U tvrtki ističu da u budućnosti planiraju razvijati i ostale diferencirane hotelske proizvode namijenjene obiteljima, mladim ljudima te gostima s ekskluzivnim zahtjevima.

U kompaniji ne očekuju da će morati dijeliti otkaze, već tvrde da će otvarati nova radna mjesta. "Od djelatnika očekujemo dobru suradnju, sa željom da stvorimo jedan novi poseban hotelski proizvod koji se, kad su hoteli visoke kategorije u pitanju, temelji na vrsnim djelatnicima", ističe Benić. U ovoj sezoni planira se povećani broj gostiju s tržišta zapadne Europe, prvenstveno Velike Britanije i Belgije, te popunjenost od 83,5 posto zahvaljujući partnerstvu s TUI Travel. Kako smo već pisali, idući investicijski cilj KHA su Kupari, vojni turistički kompleks koji država planira dati u zakup s pravom građenja na 99 godina, a natječaj se očekuje u srpnju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close