Karamarko: Vrijeme je za nove ljude

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2013. u 16:23
Tomislav Karamarko (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Kazao je da je HDZ u procesu čišćenja i da je važno da u stranku dolaze “mlade snage”.

Odluka da se izbori za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu ne održe istodobno s lokalnima pokazuje neočekivanu razinu kukavičluka i neozbiljnosti vladajuće koalicije, izjavio je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, ustvrdivši da je "očito da su se vladajući prepali izbornog neuspjeha".

"Ta će odluka narod opteretiti za 85 milijuna kuna. Nedavno su smanjili plaće službenicima za tri posto, a sada će taj novac potrošiti na izbore", rekao je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a. Kazao je da je od predsjednika RH Ive Josipovića tražio istodobno održavanje izbora, kako bi se uštedio novac i osigurao dobar odaziv birača, a uvjeren je u široku apstinenciju birača zbog loših ekonomskih prilika u državi. Odbio je tvrdnje premijera Zorana Milanovića koji je HDZ prozvao za kukavičluk kad je riječ o uvođenju dvojezičnosti i ćiriličnog pisma u Vukovaru.

"Mi smo za moratorij na uvođenje dvojezičnosti, a uporište za to nalazimo u članku 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, a ako to premijer nije čuo jer je bio u Argentini ili Čileu, to je njegov problem", poručio je Karamarko. "Ovo je vrlo neozbiljno, pokazuje se kukavičluk i neozbiljnost ove vlasti", dodao je.

Karamarko nije želio komentirati odluku Visokog suda časti HDZ-a o isključenju iz stranke bivše predsjednice Jadranke Kosor, a obrazložio je da ne želi komentirati postupak koji je još u tijeku, budući da Kosor ima pravo žalbe pred stranačkim Predsjedništvom. Kazao je, međutim, da je HDZ u procesu čišćenja i da je važno da u stranku dolaze "mlade snage". "Mogu samo reći, vrijeme je za nove ljude", rekao je.

Na pitanje je li ga iznenadilo jučerašnje istupanje iz stranke HDZ-ova zastupnika Branka Vukelića, odgovorio je da ga ništa ne može iznenaditi. "Ovo je živ i dinamičan posao, stranka je živi organizam, iz kojega neki ljudi izlaze, a drugi ulaze", rekao je Karamarko, ustvrdivši da je, primjerice, u Zagrebu iz stranke izišlo 55, a učlanilo se 1.600 ljudi.

"Onaj tko se u HDZ-u ne osjeća dobro, možda sebe vidi u nekim drugim strankama ili klubovima ili kao nezavisnog zastupnika", rekao je Karamarko.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jadranka Kosor ?
Bože , sada mi je jasno zašto nema muža .
Pa tko bi to trpio doma ?
Poštujem žene ali s tako lajavim nemoguće bi bilo živjeti .

Pa tko bi ju takvu više trpio u bilo kojoj stranci .
Otvorim TV ona na svim programima ,otvorim računalo ona , otvorim PD ona .
Bukvalno , kao što reče Munižaba iskače čak i iz paštete .

Sječam se kako je na brzinu nedemokratski izbacila Sanadera iz stranke .
I onda ga bacila lavovima .
Povjest se ponavlja , sada joj se istom mjerom vrača .

A o čemu je riječ ?
Bori se kao lavica da ne završi tamo gdje i Ivo Sanader .
Gdje Ivo tu i ja .
Nemoguće je da nije ništa znala .
Vjerojatno se HDZ i dalje čisti od lopina .
Onaj Vukelić je bio umočen u nestanak onih miliona dolara u brodogradilištu a sada ju on brani .
A ovaj njen advokat , koliko se sječam takođe je dobio nogu u guzicu , spominjala se neka pedofilija .

Moram priznati Kosorica mi ide već na živce .
Neznamo još šta je potpisala u EU , saznat ćemo prekasno .
Možda će biti optužena i za veleizdaju .
Nejasna je i arbitraža sa Slovenijom u vezi Savudrijske vale .

New Report

Close