Karamarko: u Vukovaru su pobijedili autobusi!

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2013. u 08:29
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Karamarko je ponovio da je HDZ ostvario vidan napredak u odnosu na rezultate od prije četiri godine.

Jako žalim za Vukovarom, gdje su pobijedili autobusi, izjavio je večeras predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući rezultate drugog kruga lokalnih izbora, na kojima je još jedan gradonačelnički mandat u Vukovaru osvojio SDP-ovac Željko Sabo, pobijedivši HDZ-ova Ivana Penavu.

Karamarko je okupljenima u središnjici HDZ-a kazao kako se stranka ima čemu veseliti, jer je osvojila vlast u 12 županija i 57 gradova.

"Mogu reći da smo na izborima bili uvjerljivo najjači i da smo osvojili zavidan rezultat. Jako žalim za Vukovarom, u Vukovaru su pobijedili autobusi", kazao je Karamarko.

Osvrnuo se i na rezultate u Splitu, gdje je također pobijedio SDP-ov kandidat Ivo Baldasar, s nešto više od 600 glasova prednosti pred HDZ-ovim Vjekoslavom Ivaniševićem.

"U Splitu je bila hrabra i poštena borba, iako kolege koji su pobijedili kažu da je kampanja bila prljava. Ne mogu se nikako s time složiti. Mi nismo nabrajali što se nama priređivalo i radilo, ali to je sve skupa iza nas", rekao je Karamarko.

Ponovio je da je HDZ ostvario vidan napredak u odnosu na rezultate od prije četiri godine, te pozvao okupljene da se prisjete gdje je stranka bila prije godinu dana.

"Sjetite se da su rekli, tvrdili i željeli da ćemo nakon poraza na parlamentarnim izborima postati marginalna stranka s pet, sedam ili deset posto. Mi smo se vratili u velikom stilu i napredujemo sve više. Dobili smo neke gradove koje nikada nismo imali. Naravno, neke smo izgubili, ali generalno gledajući mi smo doista pobjednici ovih izbora", ustvrdio je Karamarko.

Kazao je i kako "nije pošteno govoriti o velikim i malim gradovima".

"Mi gradove u Hrvatskoj ne dijelimo na velike i male. Nama je isto Belišće i Split, svaki građanin nam je jednako vrijedan", poručio je Karamarko.

Svim pobjednicima iz HDZ-a i koalicijskih stranaka čestitao je na rezultatu, te poručio da će HDZ na slijedećim izborima "garantirano biti još bolji".

Komentirajte prvi

New Report

Close