Karamarko: Presuda HDZ-u je presedan, žalit ćemo se

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. ožujak 2014. u 11:41
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je presedanom u europskoj praksi nazvao nepravomoćnu presudu protiv HDZ-a u slučaju ‘Fimi media’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je presedanom u europskoj praksi nazvao nepravomoćnu presudu protiv HDZ-a u slučaju 'Fimi media', te poručio da HDZ "nikada neće prihvatiti kolektivnu odgovornost".

"Javnosti i članovima HDZ-a želim poručiti da smo potpuno uvjereni da nismo odgovorni i da ćemo se žaliti. Nikada nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost. Pojedinci koji su počinili kaznena djela moraju odgovarati, no kolektivna odgovornost stranke ne dolazi u obzir", izjavio je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a.

"Ovu stranku čini više od 200 tisuća poštenih ljudi, građana ove zemlje, od kojih mnogi i sami imaju socijalne probleme uzrokovane lošim radom ove vlade i ne možemo stranku proglašavati lopovskom", naglasio je Karamarko.

Uvjeren je da su članovi HDZ-a i dalje ponosni "jer su u stranci koja je stvorila hrvatsku državu".

Najavio je da će se HDZ žaliti na presudu, jer su "sigurni da će se ona zloupotrebljavati u političke svrhe".

Članove je pozvao na "hrabrost, jedinstvo i snagu koju HDZ ima i koja će stranku dovesti do pobjede na euroizborima".

U pratnji potpredsjednika Sabora Željka Reinera i političkog tajnika HDZ-a Tomislava Čuljka, Karamarko je napomenuo da nevoljko komentira nepravomoćne presude, ali da "kao čovjek koji se cijeli svoj radni vijek borio protiv kriminala kao načelnik policijske uprave i koji je kao ministar počeo fazu ozbiljne borbe protiv korupcije", mora reći da je ova presuda presedan, ne samo u hrvatskoj, nego i u europskoj praksi".

Na novinarska pitanja Karamarko nije želio odgovarati.

Komentari (17)
Pogledajte sve

Sve jeto banda i dok smo mi ginuli po ratištima oni su pljačkali i ševili [emo_smijesak]
Sve na goli otok i neka tuku po kamenu, al ne s batom već onom stvari !

prava-istina-o-sutkinji-koja-je-presudila-sanaderu

Linić je ostao ministar financija, nekažnjen za milijunske prijevare u INA-i, Balenović je i dalje bez posla, a Kršul…

Spomenuta sutkinja se transformirala u Ivanu Čalić, a prezime nije jedino što se promijenilo.
Uz prezime je došlo i promaknuće pa je Čalić postala sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, ona ista sutkinja koja je bez puno razmišljanja presudila u jednoj od najvećih korupcijskih afera u hrvatskoj povijesti.
Jedini problem je što ako sad veličate Ivanu Čalić, morate voljeti i Ivanu Kršul.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/117480-prava-istina-o-sutkinji-koja-je-presudila-sanaderu-sad-osuduje-politicare-a-prije-ih-je-spasavala.html

Zadrti ili zakleti protivnici HDZ-a pamte davno saborsko uzvikivanje tadašnjeg saborskog zastupnika, a danas ministra znanosti, obrazovanja i sporta dr. Željka Jovanovića: „HDZ je zločinačka organizacija“. Taj je borbeni poklič stavotvoritelj Davor Butković, ključni kovač kulta ličnosti bivšega karizmatičnog premijera, a današnjeg, sada je bjelodano, desetljetnog sužnja dr. Ive Sanadera, pretvorio u podlistak nedvosmislene poruke: „HDZ je od danas i službeno kriminalna organizacija“.

U presudi je djelovanje te „kriminalne skupine“ sutkinja Ivana Čalić ovako opisala:
„Ivo Sanader je organizirao grupu ljudi s ciljem počinjenja kaznenog djela. Ratko Maček, Barišić, Pavošević i Nevenka Jurak bili su dio njegove kriminalne skupine.
Sanader je bio na čelu grupe te je svojim sudionicima davao naloge, koje su oni i izvršavali”.

Dakle, nema „kolektivne odgovornosti“,
kako javno tvrdi Tomislav Karamarko, pa ni HDZ-a kao „zločinačke organizacije“, već je postojala „kriminalna skupina“ kojoj je idejni tvorac, glavni organizator i jedini nalogodavac (prema presudi sudskoga vijeća) bio dr. Ivo Sanader.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hdz-nije-zlocinacka-organizacija-926492

Nitko se nije bavio imovinom Partije, a ona se mogla utvrditi jednako kao što se to činilo sa Sanaderovom imovinom, ali to pitanje do danas nitko nije pokrenu.
Gdje je nestao novac Partije od 1990. do 1992. godine gašenjem žiro računa njihovih organizacija, pitanje je koje se nametnulo nakon presude…

… gdje je partijsko zlato?

I bivša Udba imala je svoje fondove, a o tim novcima danas nitko ne progovara.
Sanader je očit vrh sante leda.
On je samo početak jer situacija poput njegove je bezbroj.
Treba nam revizija stranaka jer se novac u velike stranke donosio u torbama.
Sanadera ste osudili, ali što je s Partijom i njenom imovinom?”,

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/117399-sanadera-ste-osudili-ali-sto-je-sa-zlatom-i-imovinom-partije-ako-je-hdz-zlocinacka-organizacija-sto-je-onda-sdp-koji-se-nije-odrekao-komunizma.html

New Report

Close