FOTO: MOST i HDZ potvrdili da je mandatar Tihomir Orešković

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. prosinac 2015. u 13:09
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U 14 i 30 sati Božo Petrov i Tomislav Karamarko imali su sastanak u hotelu Sheraton nakon kojeg su izvijestili o svom dogovoru.

Završio je sastanak Domoljubne koalicije i Mosta, a pred novinare su izišli Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Objavili su kako su se dogovorili da sljedeći mandatar bude Tihomir Orešković.

"On je vrhunski profesionalac. Naši razgovori teku dalje, složili smo se i dogovorili da je stručnost bitna. Nemamo vremena za eksperimente i loše odluke. Imamo reformski put", rekao je Karamarko.

''Moramo naći program, dobili smo iskusnog čovjeka za mandatara koji ima puno takvih sličnih poslova iza sebe. Odlučivat ćemo zajedno na pravi način i dati prednost struci'', kazao je Karamarko. Karamarko kaže da idu kod predsjednice sa 78 potpisa, a ima i najava da će ih biti još.

''Iako se licitiralo s različitim funkcijama prioritet nam je da nam premijer bude nestranačka stručna osoba. Nadam se da će takva osoba znati naći svoj tim. Postojat će takvi prijedlozi i za resore. Bitno je da nam osobe budu stručne. Smatramo da smo napravili odličan posao s odabirom mandatara'', rekao je Petrov.

"Zasad se još nije govorilo o ministarstvima niti je definiran njihov broj, ono što je sigurno da će potpredsjednici biti jake stranačke osobe", dodao je Petrov.

Tihomir Orešković bio je do sada financijski direktor Teve za Europu, inače vlasnika Plive. Na tu funkciju stigao je upravo iz Plive, gdje je bio čelni čovjek do 1. rujna 2014. godine, a na tu funkciju imenovan je 1. srpnja 2012.

Orešković je u Tevi od 2005. godine i radio je kao glavni financijski direktor Teve Kanada.

Na poziciji glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika) imenovan je 2010. godine.

Podrijetlom je iz Like.

Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Profesionalnu karijeru počeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi, u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove.

Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora.
Plivi se pridružio 2009. godine kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu
 

Sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojoj bi trebalo biti riječi o zajedničkoj Vladi s Mostom te imenom mandatara, započela je u srijedu umjesto u najavljenih 11, tek oko 12,30 sati, jer je predsjednik stranke Tomislav Karamarko, koji je sa polusatnim zakašnjenjem stigao u hotel Panorama, u pokrajnjoj dvorani održao zatvoreni sastanak s članovima Predsjedništva. Karamarko se potom uputio u veliku dvoranu gdje su ga čekali članovi Nacionalnog vijeća. 

Novinari su uočili i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića čiji se dolazak poklopio s početkom sjednice Nacionalnog vijeća.

Bandić se u dvorani na istom katu sastao s vlasnikom hotela Anđelkom Lekom.

 

Komentari (10)
Pogledajte sve

I da, ona jučer katastrofa od obraćanja javnosti.

Mene je razočaralo što ništa nismo čuli o programu njegove Vlade.

Lijepo ste mogli pustiti čovjeka da govori na engleskom jeziku.

Većina Hrvata razumije engleski, a tko ne zna mogao se angažirati prevoditelj i sinhronizirati govor.

možda sve na kraju ispadne dobro. orešković je potvrda da se hrvatska konačno okrenula svjetskim vladarima USA, UK i Izraelu jer je kao “izraelski” čovjek očito da će nas on usmjeriti na pravi put. Ovime je hrvatska definitivno raskrstila sa njemačkim utjecajem i potpala pod britansku ingerenciju, a oni znaju kako se posluje u svijetu. ovo je ujedno i potpuni poraz ruskog utjecaja na RH koji je konstantan od 90tih, a i naravno otprije.


Nije mi jasno zašto dva bezkorisna zgubidana imaju potrebu popljuvati predloženog budučeg mandatara ?

Pero 7 ti si toliko ograničen da ne shvaćaš koga ismijavam.

Ali mi je smiješno kako će to funkcionirati.
Tihi ne zna hrvatski, a Karamrle engleski.
Kako će mu Karamarko objasniti njemački, pet plus i mostov plan, nemam pojma.

Kako će mu Tihi objasniti da to nije dobro, još mi je manje jasno.

Božo potrčko će za to vrijeme kuhati kave, jer budimo realni za drugo i nije.

A sad kad nije ni predsjednik Vlade, a ni predsjednik Sabora nije mi jasno što uopće radi u Vladi?

Pa novi mandatar će izabrati svoje ljude (koji neće biti mostovi), tak da mi nije jasno kako potrčku nije jasno da je višak.

Pa psihijatar je, trebao bi znati da je treći višak!

Ha, ha, ha opet miami u gerila propagandi!

New Report

Close