Karamarko: Praćenje je počelo na zahtjev Državnog odvjetništva

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2012. u 14:38
Tomislav Karamarko / Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Novinari nikad nisu niti smiju biti meta, ali slabe točke u sustavu – to jesu. Prema tome, policija je napravila ono što je Državno odvjetništvo tražilo od policije”, kaže Karamarko.

"Riječ je o jednoj aktivnosti policije koja je počela na zahtjev Državnog odvjetništva. U to vrijeme curile su informacije, čini mi se, u slučaju Fimi media. Na zahtjev Državnog odvjetništva policija je primjenom nekih mjera došla do nekakvih rezultata i nalaza te o tome izvijestila Državno odvjetništvo. Ali nije bilo mjera praćenja. Mislim da su bili izlisti i analize, koliko se sjećam", izjavio je bivši ministar policije i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Bruxellesu, gdje sudjeluje na skupu Europske pučke stranke, piše Večernji list.

"Kažem, policija je koristila zakonom utemeljene metode, mjere, instrumente i alate da dođe do načina kako su curile informacije. Dakle nije u pitanju atak na novinare, ne daj bože. Dapače, novinari nikad nisu niti smiju biti meta, ali slabe točke u sustavu – to jesu. Prema tome, policija je napravila ono što je Državno odvjetništvo tražilo od policije", kaže Karamarko.

Više pročitajte ovdje

>> 'Da sam imala saznanja o prisluškivanju, naravno da bih reagirala'

>> 'Grbić nije radio sam, nego po Karamarkovu nalogu'

Komentirajte prvi

New Report

Close