Karamarko objavio da HDZ pokreće opoziv premijera: U ovoj lakrdiji više ne možemo sudjelovati

Autor: Tina Lakić , 07. lipanj 2016. u 10:12
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

“Vlada mora biti čvrsta vojska koja zna što radi. Ucjene više nećemo trpjeti”, naglasio je.

Okružen HDZ-ovim ministrima predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obratio se javnosti te rekao ono što su mediji već i najavljivali – da će HDZ danas pokrenuti postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića.

"Pred očima se odvija situacija koja nije dobra. Vlada je disfunkcionalna u mnogim segmentima. To nije dobro. Smatramo da bi trebala prestati prepucavanja, loši odnosi ili poluodnosi. Hrvatska nema vremena ni strepljenja za takve odnose", rekao je Karamarko. Vlada treba biti čvrsta i jedinstvena ako želi posteći reforme i ciljeve koje si je postavila, rekao je. 

"Moramo biti odgovorni pred našim glasačima i hrvatskom javnošću i pokrećemo postupak opoziva. Nikome nećemo dopustiti ponižavanje HDZ-a samo zato što netko ima tzv. 'zlatnu dionicu'. Pa pogledajte ministre, za neke nikad niste ni čuli dok nisu postali ministri. Želim da se respektira HDZ", naveo je predsjednik HDZ-a.

"Želimo s ovim šokom izazvati nešto pozitivno – da se trgnu oni koji se trebaju trgnuti i pokrenu svi. HDZ poziva sve u ovoj političkoj igri da se uozbilje jer neće biti dobro", rekao je Karamarko navodeći da u ovom momentu ne želi nikoga napadati.

Ima vremena za čvrstu i presloženu vladu što je opcija, uvjeren je Karamarko.

"U ovoj lakrdiji HDZ na ovaj način više ne može sudjelovati.  Ne želimo biti pajaci u ovoj priči koja je loša. Nešto nije uredu ako premijer traži da odstupe dva potpredsjednika vlade koji su čelnici stranaka na kojima počiva podrška vladi", kazao je predsjednik HDZ-a.

"Postoje ruke za rušenje Vlade. Apeliram da se poslože neke glave, da se ohlade neke glave, a ne da se ide na izbore. Ja sam za izbore, ali izgubit ćemo puno vremena. Za preslagivanje postoje rokovi. Mi jednostavno moramo zaustaviti ono što je sad. Ne smije nam padati rejting jer se ministar ne slaže s trećim ministrom. Vlada mora biti čvrsta vojska koja zna što radi. Ucjene više nećemo trpjeti. Reforme se moraju provesti uz odgovorne ljude. Neke od ovih ljudi iza mene niste ni vidjeli, to su mladi i sposobni ljudi", rekao je Karamarko. Pozvao je i SOA-u i USKOK da se ne daju ispolitizirati. 

Ako dođe do glasanja o opozivu Oreškovića, onda nema glasanja o mom opozivu, rekao je Karamarko.

Osvrnuo se i na razgovor s predsjednicom.

"S predsjednicom sam pričao o općoj situaciji, o mogućim raspletima. Nisam ovlašten pričati o sadržaju razgovora s predsjednicom", rekao je Karamarko, a činjenicu da Milijana Brkića nema na konferenciji za novinare oravdao je Brkićevim privatnim obvezama o kojima ne želi govoriti.

 

Komentari (13)
Pogledajte sve

Varaždin – Grad koji je godinama vukao lovu – iz Proračuna – na račun HDZ-a i koalicija
sa ostalima ……………ogradio se od crne prošlosti…i želi svjetlo na kraju tunela….
Karamarko je teret i najkompliciranijim stavovima i programima stranke HDZ diljem lijepe
naše….
Kako će se njega riješiti… ne ide …..neće …..ne šljivi nikoga …pravi se blesav….????

DemiZon,
99% potpisujem vas komentar !!!

A šta bi tek bilo da je tomica bio recimo u nekakvoj komisiji koja je odlučivala o remontu MIG-21 …… ili da je recimo bio u nekakvoj komisiji koja je trebala odlučivati o poticajima u poljuprtivredi ….. ili da je priča muški MI ili ONI ….. ili recimo da je bija u nekakvo komisiji koja je posla državnu firmu u stečaj a u PSN je procijenjana na 330 mil kuna a dug 97 i uz to još ostali dužni plaće radnicima
Kakvo je zlo učinio gos. Tomislav Karamarko ili koliko je laga on a koliko oni što mu se hoće krvi napiti.
Sram vas bilo!

***evo i glas razuma HDZ Varaždina traži Karamarkovu ostavku[/url] mene samo zanima kaj bude sad sdp izvel da spasi svojeg igrača medju plavima jer ako mu Sabor izglasa nepovjerenje on se više nikad nemože baviti politikom…a toliko godina su ga involvirali medju njih… i još me zanima kad budu i oni došli na red

New Report

Close