Karamarko: Nedisciplinom su nas doveli u smeće

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2012. u 10:53
Tomislav Karamarko Photo: Patrik Macek/PIXSELL

„Te agencije reketare države i da njihove ocjene nisu realan pokazatelj gospodarskog stanja,a to rade da bi povećale cijenu zaduživanja.“

Nakon što je kreditna agencija Standard & Poor's Hrvatskoj spustila rejting, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je kazao da nas je vlast "dovela u smeće", piše Večernji list. „Evo, doveli su nas u smeće! To je posljedica njihove nediscipline i nedostatka bilo kakvog racionalnog koncepta. Očito je da su na vlast došli nepripremljeni. Ovakav rejting imat će vrlo ružne posljedice – komentirao je Tomislav Karamarko, šef HDZ-a. Kukuriku je morao, nastavio je, sve poduzeti da ne dođe do rejtinga smeće. „Ali oni se ne bave pravim stvarima nego legitimne istrage provedene na zahtjev DORH-a plasiraju kao afere“, zaključio je Karamarko.

Kako će se snižavanje rejtinga odraziti na visinu hrvatskih mirovina i održivost mirovinskog sustava u cjelini?

Gradonačelnik Osijeka i jedan od čelnika HDSSB-a Krešimir Bubalo kaže da je snižavanje kreditnog rejtinga, nažalost, logična posljedica Vladinog rada odnosno nerada.“Provođenjem isključivo porezne represije i rezanja na krivim mjestima, primjerice u školstvu, ne možete očekivati čuda. Osim neugodnih čuda kakvo nam se sada dogodilo“, rekao je Bubalo. Izrazio je zabrinutost kako će se snižavanje rejtinga odraziti na visinu hrvatskih mirovina i održivost mirovinskog sustava u cjelini, piše list.

Poznato je da te agencije reketare države

Za predsjednika Hrvatskih laburista Dragutina Lesara ovaj rejting nije neočekivan. –„Poznato je da te agencije reketare države i da njihove ocjene nisu realan pokazatelj gospodarskog stanja,a to rade da bi povećale cijenu zaduživanja. Zato stalno ponavljam da se moramo prestati zaduživati na stranom tržištu i da to trebamo činiti na domaćem. Može se Milanović koliko god hoće sprdati s mojim izjavama, ali čim prije to shvati za državu će biti bolje“, komentirao je Lesar.
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bahati Milanović je opet dobio po nosu – jer ova Lesarova izjava je sasvim na mjestu

New Report

Close