Karamarko: ‘Mi ćemo MOST-u ponuditi puno više od onoga što traže’

Autor: Poslovni.hr/H , 17. studeni 2015. u 15:31
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Na upit je li lista zahtjeva Mosta predugačka, Karamarko je rekao kako smatra da su ti zahtjevi realni.

Uoči sastanka predstavnika HDZ-a i Mosta, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako obje strane imaju zajedničke ciljeve, a to su izmjene zakona koje je nužno napraviti da bi uspjele reforme.

Na upit je li lista zahtjeva Mosta predugačka, Karamarko je rekao kako smatra da su ti zahtjevi realni.

"Mi ćemo Mostu ponuditi puno više od onoga što su njihovi zahtjevi u ovom momentu. Mislim da će se složiti da su te reforme opsežnije od onoga što su oni zatražili. Imamo spremne reforme što se tiče poduzetništva i u pravosuđu", kazao je. 

Dodaje da će HDZ-ovi stručnjaci upoznati Most s velikim brojem dokumenata koje su pripremili, s naglaskom na izmjene zakona koje je nužno napraviti da bi reforme uspjele. "Veliki sam optimist jer smo se pripremili, i već tri godine radimo na tome, nama su reforme primarne", ustvrdio je.

Karamarko smatra da je dvije trećine građana, bez obzira na HDZ i Most, odlučilo da dosadašnja Vlada nije bila dobra. "Mislim da su upropastili državu i da smo, što se tiče gospodarstva, na rubu, nisu se snašli u migracijskoj krizi nego improviziraju, imamo veliki broj iseljenih ljudi, mnogo mladih ljudi je otišao. Dvije trećine građana je reklo 'dosta'", rekao je.

Izrazio je zadovoljstvo jer su im sugovornici motivirani i imaju volju da se dođe do reformi. "Vrata su kod nas otvorena, oni kucaju na otvorena vrata. Mi ćemo im danas to početi predočavati jer će ovo trajati do drugog ponedjeljka, nakon čega ide politička rasprava", kazao je.

On osobno zasad neće biti uključen u raspravum jer to rade stručnjaci, kako je dogovoreno s predsjednikom Mosta Božom Petrovom.

Komentari (5)
Pogledajte sve

most traži neprovedivo. njihove reforme u pogledu pravosuđa neće proći europsku komisiju. štampanje novaca također. ukidanje strane štednje? novac bi otišao u inozemstvo. pa oni su jako neuki.
izvršna vlast treba što dalje od pravosuđa, a ovi bi i tu kadrovirali. ne bu išlo. juncker to neće dati.

Zanimljivo kako najednom svi imaju isti program.

Pa kaj Karamarko nije proglasio pobjedu?

Ne vidim razloga za ulizivanje MOSTU, naročito ako žele iste reforme kao i rastući pilići.

Naročito nisam siguran da će se HDZ-u reforma pravosuđa svidjeti.

Ali ako je uvjet da budu na vlasti, da svi pljačkaši Hrvatske (I ONI S PRVIM milijunom) završe u zatvoru na 30 godina+ lova natrag…

Nemam ništa protiv.

Ispod toga dogovora nema.

Ne.
Margetiću ništa uopće nikada nisam vjerovao.
Da nešto ima u tome što on brabonja več bi došlo u medije.
Puno je taj Margetić objavio nestvarnih “informacija”.
Pa nije Karamarko na vlasti i ne kontrolira on ni medije a ni pravosuđe.

I vi vjerujete ovom klaunu Margetiću , koji je promjenio nekoliko zastava do sada , a zanimljivo kako se ovo dvoje “nezavisnih” novinara ovoliko bave g.Karamarkom i to baš sada .Očito je nekog strah i ne želi ništa mijenjati u Hrvatskoj !

New Report

Close