Karamarko: HDZ se vraća kako bi Hrvatskoj vratio dostojanstvo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. ožujak 2013. u 17:12
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Karamarko je ocijenio da će predstojeći lokalni izbori i izbori za Europski parlament biti “lakmus papir za ono što će se dogoditi za godinu, godinu i pol, a to su parlamentarni izbori”.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko s današnjeg je motivacijskog skupa stranke uoči lokalnih izbora i izbora za Europski parlament poručio da se HDZ vraća kako bi vratio dostojanstvo Hrvatskoj i kvalitetu života njezinim građanima.

Karamarko je ocijenio da će predstojeći lokalni izbori i izbori za Europski parlament biti "lakmus papir za ono što će se dogoditi za godinu, godinu i pol, a to su parlamentarni izbori".

HDZ-ovce je pozvao na punu mobilizaciju za izbore, naglasivši da "stranka nije svrha sama sebi".

"Ovo je borba za karakter i budućnost Hrvatske. Hoćemo li dopustiti da prođe socijalistička ideja, kao da se 90-ih ništa nije dogodilo", upitao je Karamarko, naglasivši da stranka u izbore ulazi čvrsto i bez straha jer "neće dopustiti da o karakteru Hrvatske odlučuju oni koji Hrvatsku nikad nisu željeli ni voljeli".

Ponovio je da je za stvaranje i obranu Hrvatske najzaslužniji HDZ i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. "To je ono što se mora vratiti u temelje našeg programa. Doktora Tuđmana nikada se nećemo odreći", poručio je Karamarko.

Dodao je, međutim, da su "neki pojedinci u nekom vremenu to zaboravili i krenuli putem malverzacija i korupcije, zloupotrebljavajući stranku i nanoseći Hrvatskoj i HDZ-u veliku štetu".

"Žalimo zbog postupaka pojedinaca iz naših redova, koji su svojim koruptivnim aktivnostima uzdrmali društvo, što su iznevjerili branitelje koji su dali svoje živote, članove HDZ-a i sve građane koji su zaslužili poštenu vlast", rekao je Karamarko.

Naglasio je, međutim, da su te pojave iza HDZ-a te da neće dopustiti kriminalizaciju stranke i nametanje kolektivne odgovornosti HDZ-u.

"Pojedinci su kršili zakon i neka za to odgovaraju. Mi smo svoju katarzu prošli, a pitam vas jesu li to učinile druge stranke. Tvrdim da nisu", rekao je Karamarko.

"Iz stranke smo istjerali lopovluk, a vratili smo domoljublje i poštenje. To je formula njihova neuspjeha, a našeg uspjeha", poručio je Karamarko.

Ustvrdio je da je "svima jasno da SDP nije sposoban voditi državu" te da je brojka od 374 tisuće nezaposlenih osobna iskaznica ove vlade.

"Otkad su na vlast došli Milanović, Čačić i društvo, 70 tisuća ljudi ostalo je bez posla. Povećan je PDV, poskupio je plin i struja. Ironično, jedino što je ova vlada smanjila je porez na bunde i zlato. Zamislite koje je to ruganje napaćenom narodu", rekao je Karamarko.

HDZ-ovce je upitao i sjećaju li se Plana 21 s kojim je Kukuriku koalicija izišla na parlamentarne izbore. "Bila je to hrpa praznih obećanja, a čuo sam da sada pripremaju Plan 5, smanjuju obećanja, a valjda bi u četiri godine trebali doći do plana nula. Molim vas, nemojte nam više ništa obećavati", poručio je Karamarko vladajućima.

Ocijenio je da Vlada državu vodi ravno u propast, ali kazao i kako "moramo imati nadu jer smo kršćani".

"Mi smo stranka koja će napokon morati preuzeti odgovornost, i to prije nego što se misli", kazao je Karamarko, ističući da će se HDZ boriti za kvalitetnije institucije, kao podršku građanima i gospodarstvu, te da će smanjiti poreze.

"Jasno smo rekli ne porezu na nekretnine, a uvedu li taj porez, on sigurno neće dugo trajati, jer čim dođemo na vlast, mi ćemo ga ukinuti", poručio je.

Istaknuo je i važnost iseljene Hrvatske i Hrvata u BiH, a čelnike tamošnjih dvaju HDZ-a pozvao je na ujedinjenje.

"Ne znam je li onaj tko vas je razdvojio do sada otišao na ispovijed, ali zbog hrvatskog naroda u BiH, morate odbaciti sujete, kao što mi ovdje bacamo sujetu u prvi koš za smeće, jer je pred nama interes Hrvatske", rekao je Karamarko.

Skup je, uobičajeno, završio stranačkom himnom Bože čuvaj Hrvatsku.

Komentirajte prvi

New Report

Close