Karamarko: Drago mi je da je papa Franjo, to je nama jako blisko ime

Autor: Agencija VLM , 14. ožujak 2013. u 14:08
Tomislav Karamarko; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Osvrnuo se i na novog ministra turizma Darka Lorencina za kojeg je poželio da bude dobar i uspješan ministar.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko zadovoljan je izborom novog pape i smatra da je u svom obraćanju javnosti Franjo poslao jako dobre poruke.

– To je papa koji je blizak masama, narodu, Južna Amerika grca u problemima, mnoštvo siromašnih ljudi je tamo. Vidio sam jučer njegovo obraćanje koje je bilo spontano, prirodno, rekao bih svakodnevno. Mislim da se Crkva njegovim izborom opredijelila za politiku naglašene socijalne brige i skrbi što ćemo svakako pozdraviti jer i sami grcamo, kao i Europa u recesiji i velikim problemima nezaposlenosti i okretanje Crkve k tim problemima, izražavanje senzibiliteta za te probleme je dobar znak. Tako vodim njegov izbor, a i drago mi je da se zove Franjo, to je nama jako blisko ime, iz više razloga, kao vjerniku drago mi je da je ovakav papa izabran – zaključio je Karamarko uz osmijeh.

 Osvrnuo se i na novog ministra turizma Darka Lorencina za kojeg je poželio da bude dobar i uspješan ministar.

– Ne čini mi se ništa od njega, naprosto mi nemamo vremena za kritiku nego za sagledavanje kakve rezultate tko ostvaruje. Oko ovog dijela što ste ga vi novinari pokušali pitati oko kredita, pa vas je Milanović onako prerezao, to ni ne želim komentirati. To je još jedna odlika ove vlade, prepotencija koju ona isijava cijelo vrijeme. Prepotencija kojom kompenziraju nesposobnost i nemoć da bilo što kvalitetno učine – tvrdi Karamarko te dodaje kako premijer nikako ne smije zabranjivati novinarima bilo kakva pitanja.

– To je karakteristika ponašanja ove vlade. Prepotencija, njima je sve dopušteno, oni sve mogu, njihovi grijesi su minimalni grijesi, cijelo vrijeme se mantra mi smo moralna i poštena vlada, a po svemu sudeći izgleda da nisu. A vrijeme će pokazati da je to doista tako – uvjeren je predsjednik HDZ-a.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Priglupi Karamarko misli da je papa sebe nazavo Franjom i da to ime tako izgovaraju i ostali narodi.
Karamarko je Mesićeva marioneta koja ima zadatak urušiti jedinu stranku koja može parirati srboslavenskom SDP-u.

Pero7… svaka čast….nisam na to području baš duboko zamišljena…..oprosti.

@ mijami ,

da ste pažljivo slušali shvatili bi da je papa Franjo bio nadahnut svetošću našeg Franje Kuharića .

Gosp.Karamarko, moj suprug je gledajući prijenos rekao:…dobit ćemo još jednog
Franju Tuđmana……. / ne znam na što je mislio / , ali evo Franje!

New Report

Close