Kao predstavnica Vlade RH, Žalac održala niz sastanaka s gospodarstvenicima i ulagačima iz pokrajine Baden-Württemberg

Autor: Objava za medije , 06. srpanj 2018. u 16:31
FOTO: Press

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, od 5. do 7. srpnja boravi u Ulmu gdje kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sudjeluje na 11. međunarodnom dunavskom festivalu koji se održava svake dvije godine.

Uz ministricu Žalac na Festivalu su sudjelovali i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić, zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić te ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota.

Međunarodni dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja kroz susrete umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, potiče kulturnu suradnju, partnerstvo i povezivanje zemalja duž rijeke Dunav.

Ministrica Žalac održala je niz sastanaka s gospodarstvenicima i ulagačima, a sudjelovala je i na Gospodarskom forumu „Contact exchange Danube-Sava“ na kojemu je istaknula važnost dijaloga i suradnje s Baden-Württembergom te predstavila Projekt Slavonija, Baranja i Srijem kao prioritet Vlade Republike Hrvatske.

„Domaćinima od srca zahvaljujem na pozivu kao i na ovoj iznimnoj prilici da zajednički razmotrimo mogućnosti poboljšanja suradnje s Baden-Württembergom. U našim nastojanjima uživamo punu potporu predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića, a o važnosti našeg dijaloga svjedoči činjenica kako smo samo prošle godine ostvarili milijardu eura vrijednosti u međusobnoj trgovinskoj razmjeni“, istaknula je ministrica. „U smislu još bolje suradnje, jamčimo svim potencijalnim investitorima poseban individualni pristup, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini – sve kako bismo osigurali potrebne preduvjete za realizaciju mogućih projekata. Maksimalno smanjujemo vrijeme za ishođenje sve potrebne dokumentacije, a pružamo čak i razne financijske subvencije za otvaranje novih radnih mjesta“, nastavila je. „Od našeg posebnog interesa je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem kojim je osigurano 2,5 milijarde eura iz sredstava fondova Europske unije. O uspješnosti svjedoči podatak kako smo već uložili 32% osiguranih sredstava u vremenskom roku od godine dana što je svakako pokazatelj da smo na pravom putu potpune revitalizacije istoka Republike Hrvatske“, zaključila je ministrica pozvavši pritom sve zainteresirane na iskaz interesa za ulaganjem gdje sva resorna ministarstva mogu smatrati istinskim partnerima.

Komentirajte prvi

New Report

Close