Kao podršku Liniću pokrenuli akciju ‘Potpuno oporezivanje crkvi’

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2013. u 17:42
Slavko Linić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Interes građana bio je zaista velik, naročito zbog istovremenog prikupljanja potpisa za referendum akcije “U ime obitelji”, kažu iz okupljenih udruga i inicijativa.

Udruge i inicijative, Glas razuma – pokret za sekularnu Hrvatsku, Udruga Protagora, Centar za građansku hrabrost, Inicijativa Nisam vjernik i Udruga David danas su na adresu Ministarstva financija poslali rezultate akcije potpisivanja "Peticije za potpuno oporezivanje crkvi", koju su pokrenuli kao podršku Ministarstvu financija i Vladi RH "u svrhu dosljednog i pravednog sprovođenja Ustava i zakona RH, koji jasno govore o jednakosti svih  građana i pravnih subjekata".

Interes građana bio je zaista velik, naročito zbog istovremenog prikupljanja potpisa za referendum akcije "U ime obitelji", kažu iz okupljenih udruga i inicijativa. "Ljudi iz čitave Hrvatske tražili su gdje mogu potpisati  našu Peticiju u svom gradu.  Na žalost imali smo samo jedan štand u gradu Zagrebu, na Cvjetnom trgu i za samo 2 dana od 10 do 18 sati  sakupili smo 840 potpisa. U Varaždinu (za 15 dana) na samo jednom štandu sakupili smo 2400 potpisa (3 dana se nije skupljalo radi kiše). Putem interneta sakupljeno je 9434 od fizičkih osoba i 39 potpisa od Udruga i pravnih osoba. Naša akcija imala je anketni karakter kako bi dobili stvarnu sliku što misli većina građana RH", stoji u pismu Liniću koje u nastavku prenosimo bez izmjena:

Prema službenim podacima akcije «U ime obitelji» navedeno je da su imali preko 2000 štandova, mi mislimo da je to bilo daleko više, ako uzmemo u obzir i prikupljanja po crkvama na kojima su se skupljali potpisi 15 dana. .  U tu akciju uložen je znatan angažman i novac crkve (tj. novac iz proračuna RH) iako se to demantira.  Crkvi koja je sama pokrenula i financirala tu inicijativu bilo je u interesu da ostvari svoje dobro poznate ciljeve.

Naša anketna računica pokazuje: na dva štanda (Zagreb, Varaždin ) u 17 dana (2 dana Zagreb  + 15 dana Varaždin)  sakupljeno je ukupno 3386 potpisa. Kada te potpise podijelimo na broj štandova (2) i dana (17), dobije se 99 potpisa dnevno. Prema gruboj statistici ispada da je na našem jednom štandu dnevno sakupljeno oko 99 potpisa, dok je na jednom štandu akcije «U ime obitelji» u jednom danu prosjećno sakupljeno 25 potpisa (dokaz da sve vezano uz tu akciju je pod znakom pitanja?) . Prema podacima akcije «U ime obitelji» sakupljeno je 750000 potpisa na 2000 štandova u 15 dana.

Potrebno je naglasiti da je znatan broj potpisnika naše inicijative  bio upravo katoličke vjere.  Naše udruge nitko ne financira i nemamo sredsatva i logistiku koju posjeduju udruge sklone  Katoličkoj crkvi,  kako bi mogli odraditi sve ono što je potrebno. Unatoč tome odaziv i zahtijevi građana različitih svjetonazora su respektabilni. Naše udruge i inicijative ne predstavljaju samo ateisti i agnostici već i neformalni vjernici. Građanska svijest i svijest mnogih vjernika sve više ne odobrava stajališta, rad i mišljenja svećenstva, koji svojom agresivnom politikom pokazuju da nisu ono za što se u javnosti predstavljaju.

Kao dokaz naše akcije i naše tvrdnje predajemo Vam sakupljene potpise:

u Zagrebu 840 potpisa

u Varaždinu 2546 potpisa

putem interneta 9434 potpisa – fizičke osobe

putem interneta 39  udruga i pravnih osoba

Nadamo se da ćete uzeti u obzir mišljenje ovog broja građana koji su statistički praktički  pokazatelj mišljenja velikog broja građana. Crkva svakodnevno lobira i predstavlja sebe kao glasnogovornika svih katolika a na terenu je situacija sasvim drugačija pa njihova tvrdnja nije točna.

Komentari (6)
Pogledajte sve

paraziti koji se financiraju iz proračuna oporezovali bi crkve, valjda da isisaju još više novaca za svoj nerad i parazitiranje?!?
ili je to samo planirani ispad crvene partijske mladeži kojim se nastoji odvući pažnja i bijes javnosti zbog sramotnog “lex perković”, linićevog gaženja poduzetnika zbog par kuna viška u blagajni ili nasilnog državnog uvođenja ćiriličnih natpisa u hrvatskom gradu heroju i mučeniku – Vukovaru??? [emo_palacd]

Ništa od oporezivanja vjerskih zajednica.
Imamo čak 572 razna poreza i imamo najveće poreze na svijetu .
Ova vlada samo razmišlja kako naplatiti što više poreza i time su uništili gospodarstvo .
Meni je svejedno kako se ti porezi zovu .
Nema investicija ni domaćih a ni stranih .
Oni rjetki koji investiraju u Hrvatsku osuđeni su na propast.
Pogledajte koliko ima blokiranih tvrtki , obrta i građana .
Svi pokazatelji su u padu .
Što bi vladajući rekli :negativan rast

Udruge i inicijative :
Glas razuma –
pokret za sekularnu Hrvatsku,
Udruga Protagora,
Centar za građansku hrabrost,
Inicijativa Nisam vjernik i
Udruga David

Dali je netko iz ovih parazitskih udruga ikada stvorio bilo kakvu dodanu vrijednost?
Dali je od njih itko ikada platio porez ?

zaboravili ste napomenut da ste starcima a i ostalima podvaljivali da potpisuju “sve u ime obitelji”,( imam 5-6 primjera ) obmavljivali ste ljude i to s namjerom zato ste i išli s anketom u vrijeme kada i “sve u ime obitelji”

New Report

Close