Kandidati HDSSB-a predstavili se kombinirajući tri strana jezika

Autor: Agencija VLM , 15. ožujak 2013. u 13:39
Nositelj zajednicke liste za Europarlament je dr. Stjepan Ribic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Doktor znanosti S. Ribić prvi je na koalicijskoj listi, a predstavio se kao “isusovački student”.

Stjepan Ribić i Boris Antunović, kandidati za Europski parlament HDSSB-a, HDSSD-a i Zelenih hrvatske, predstavili su se danas kombinirajući hrvatski, engleski i talijanski, jezike koje tečno govore. Doktor znanosti S. Ribić prvi je na koalicijskoj listi, a predstavio se kao "isusovački student". Studirao je u Rimu na papinskom sveučilištu Gregoriani, ima talijansko državljanstvo i direktor je Regionalne razvojne agencije i voditelj predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxsellesu.

– Najuspješniji smo u dobivanju potpore iz pretpristupnih fondova. Odobreno nam je 253 projekta vrijednih 114 milijuna eura, a još trebamo potpisati ugovore vrijedne 15 milijuna eura – kazao je Ribić. Profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku Boris Antunović, savjetnik pri Europske agencije za sigurnost hrane, doktorsku je disertaciju također branio u Rimu. Hrvoje Tomasović, šef HDSSD-a, kazao je da mu je draga koalicija s HDSSB-om da pokažu novi smjer regionalnog djelovanja, dok je Zdravko Peko, ispred Zelenih hrvatske, istaknuo dobru suradnju s HDSSB-om u Slavoniji. Vladimir Šišljagić, šef HDSSB-a, kazao je da su u koaliciji proeuropske, ali i eurorealistične stranke.

Danas je listu za Europski parlament predstavila i koalicija HSS-HSLS kojoj je na prvom mjestu Miroslav Rožić. Branko Hrg, šef HSS-a, kazao je da je njihova stranka bila u Vladi koja je izborila ulazak Hrvatske u Europsku uniju. I on i Darinko Kosor, šef HSLS-a, kritizirali su predsjednika republike zbog izbora datuma za izbore za Europski parlament (14. travnja) jer je premalo vremena za kampanju te predviđaju da će izlaznost biti niska.  

Komentirajte prvi

New Report

Close