Kandidat za Vijeće HAKOM-a zaradio kaznenu prijavu zbog javne nabave

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2013. u 14:15
Drazen Lucic, ravnatelj Hrvatske agencije za postu i elektronicke komunikacije. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

‘Ne mogu dopustiti da se u Vijeće imenuju članovi koji to nisu zaslužili i koji moraju odgovarati.’

Sadašnji zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a Gašper Gaćina  podnio je kaznenu prijavu protiv Miljenka Krvišeka, predsjednika Vijeća, i Dražena Lučića, bivšeg ravnatelja HAKOM-a, piše Večernji list.

Prijavio ih je jer su se ogriješili o pravila javne nabave uredskog namještaja za nove prostore agencije, tvrdi Gaćina. Prijavu potkrepljuje i mišljenjem Ministarstva gospodarstva koje je već upozorilo na kršenje pravila. 'Ne mogu dopustiti da se u Vijeće imenuju članovi koji to nisu zaslužili i koji moraju odgovarati', rekao je. Napominje  da su neke djelatnice agencije bile prisiljene raditi protiv svog uvjerenja, te da je jedna čak dobila i opomenu pred otkaz. Gaćina se i sam kandidirao za člana Vijeća, no nije među onima koji su odabrani. Ne želi da se  kaznena prijavi stavi u kontekst priče da želi vladati HAKOM-om. Tvrdi da nema takvih ambicija. 

Bivši ravnatelj agencije i mogući novi predsjednik Vijeća Dražen Lučić tvrdi pak da ništa ne zna. –'Javna nabava namještaja nije u ingerenciji ravnatelja, o njoj odlučuje Vijeće', kratko je komentirao Lučić. Ne zna ništa ni o opomenama kolegici.

Više pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close