Kalmeta poslao projekt Tustica na reviziju

Autor: Dijana Mijatović , 25. srpanj 2006. u 06:30

ZADAR – Općinsko poglavarstvo Sukošana ovog će tjedna održati sjednicu na kojoj će, među ostalim, raspravljati zbog čega je došlo do zastoja u pripremama za projekt tustica.
“Nema razloga za tapkanje na mjestu s obzirom na to da je sve dogovoreno u svibnju na sastanku s državnim tajnikom za turizam Zdenkom Mičićem, kada je zajedno s predstavnicima županije utvrđen plan javno-privatnog partnerstva Sukošan rivijera. Do polovine lipnja trebalo se imenovati vodstvo tog projekta, rekao nam je donačelnik općine Sukošan Davor Ročak. Zbog velikog pritiska potencijalnih investitora, od kojih su neki izrazili namjeru ulaganja i 700 milijuna eura u elitni golfski turizam Tustica, župan Ivo Grbić tražio je od premijera da se Vlada uključi u taj projekt. Ulogu koordinatora premijer Sanader prepustio je resornom ministru Božidaru Kalmeti koji je trebao održati sastanak na kojem će se imenovati savjetodavni odbor i voditelj projekta. Oni su trebali raspisati natječaj za konzultanta koji će na proljeće pripremiti međunarodni natječaj za izbor investitora, koji bi savjetodavni odbor izabrao najesen 2007. godine.
”Ne znam ja čiji je to plan, ali ministarstvo turizma stoji i podržava taj projekt koji će u provedbi biti transparentan“, rekao je ministar Kalmeta. No ministar je projekt uputio ministrici graditeljstva Marini Matulović-Dropulić da ona, kako nam je rekao, napravi reviziju odnosa između golfskih terena i građevinskih zona.
”Tu je ministarstvo turizma najmanje važno jer je riječ o šumskom zemljištu o kojem skrbi Ministarstvo poljoprivrede, a ministarstvo graditeljstva nadležno je za provedbu prostornih planova”, ističe Kalmeta. Ministar je najavio kako će do 5. kolovoza imenovati svog predstavnika u savjetodavni odbor projekta, a nada se kako i općina Sukošan, županija i Ministarstvo graditeljstva te Ministarstvo poljoprivrede, imaju svoje prijedloge. Prostorni plan općine Sukošan, u kojem se predviđa projekt Tustica na 500 hektara, dobio je prije mjesec dana suglasnost Ministarstva graditeljstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close