Kalinić: situacija u CIOS-u od jučer pod kontrolom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2014. u 15:15
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić izjavio je danas da je situacija u CIOS-u još jučer stavljena pod kontrolu, vatra se nije proširila i nema nikakvih oštećenja na pogonu.

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić izjavio je danas da je situacija u CIOS-u još jučer stavljena pod kontrolu, vatra se nije proširila i nema nikakvih oštećenja na pogonu, što potvrđuje i najava da će proizvodnja na Jankomiru krenuti već sutra.

"Problem je bio u tome što je vatra krenula iz dijela gdje su bili plastični dijelovi i odbojnici automobila, a jak vjetar prebacio je vatru do sprešanih automobila gdje je, koliko god ih rastavljali i izvadili antifriz i ulje, ostalo komada drva, plastike ili gume, pa je to gorjelo", rekao je Kalinić novinarima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Ocijenio je da se jučer gasilo na zadovoljavajući način – skidalo s hrpe, micalo sa strane i zalijevalo s vodom i pjenom.

Na pitanje o kakvoći zraka i eventualnom onečišćenju Kalinić je podsjetio da su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama već izvijestili da je sve bilo u granicama normale.

"Čim se to počelo događati pozvali smo građane da zatvore prozore i da ne izlaze vani. Međutim, kasnije kad su došle prve analize, pokazalo se da je ta predostrožnost bila dobra, ali zbog vjetra koji je to nosio na 'kontra' stranu nije bilo potrebe za tim. No, bolje spriječiti nego liječiti", rekao je Kalinić.

O razlogu izbijanja požara znat će se više kad bude obavljen očevid, o čemu će priopćiti policija.

Kalinić je zahvalio Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, Ministarstvu obrane na dva helikoptera, zagrebačkoj "Čistoći" za 11 cisterni i "Vodovodu i odvodnji" na tri cisterne te zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", čija je ekipa izašla na teren kako bi kontrolirala kakvoću zraka.

Izrazio je zadovoljstvo dobrom koordinacijom svih nadležnih službi u Zagrebu dodavši kako treba vidjeti gdje mogu biti bolji i koju dodatnu opremu još treba kupiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close