Kako živi prosječan Hrvat: Zazire od kredita, ne raste mu plaća i strahuje da može biti gore

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2016. u 13:32
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Hrvatska danas ima najmanje oko 250.000 stanovnika manje, gotovo 100.000 manje zaposlenih, višestruko veći broj iseljenih nego 2006. i iza sebe desetljeće pada standarda ili stagnacije za one optimističnije.

Prije deset godina hrvatski građani vidjeli su perspektivu u državi koja je bila na početku pristupnih pregovora s EU, vjerovali su da će im standard rasti, da će s lakoćom otplaćivati kredite za stanove i aute. Što se deset godina poslije promijenilo u životu prosječnog građanina i ove zemlje?

Hrvatska danas ima najmanje oko 250.000 stanovnika manje, gotovo 100.000 manje zaposlenih, višestruko veći broj iseljenih nego 2006. i iza sebe desetljeće pada standarda ili stagnacije za one optimističnije.

Kako piše Večernji list, prosječan hrvatski građanin zazire od kredita, plaća mu se nije povećala ni za kunu ili je neznatno rasla, ne pegla više kartice na rasprodajama i strahuje da sutra može biti i gore. Ako smo se u nečemu približili razvijenim zemljama EU, to je samo u porastu razvoda pa se danas raspada gotovo svaki treći brak, a udaljili smo se još više od razvijenih zemlja po stopi nataliteta jer se ubrajamo u zemlje s najnižim stopama nataliteta.

Komentirajte prvi

New Report

Close