Kako zbrinuti vozilo s ceste nakon kvara ili prometne nezgode na siguran način?

Autor: Objava za medije , 09. travanj 2013. u 10:21
Press foto

ORYX Asistencija je kao najpovoljniji ponuđač pobijedila na natječaju Hrvatskih cesta d.o.o. i potpisala ekskluzivni ugovor u svrhu uklanjanja osobnih i teretnih vozila sa prometnica.

ORYX Asistencija je kao najpovoljniji ponuđač pobijedila na natječaju Hrvatskih cesta d.o.o. i potpisala ekskluzivni ugovor u svrhu uklanjanja osobnih i teretnih vozila sa prometnica. Ukoliko vozač ili vlasnik vozila nije u mogućnosti samostalno organizirati pravovremeno uklanjanje vozila s kolnika, Hrvatske ceste d.o.o. organizirati će uklanjanje isključivo u suradnji s ORYX Asistencijom, bilo gdje i bilo kada u Hrvatskoj po principu 0-24h, 365 dana u godini.

"Ovim potpisom, uz koncesije koje već posjedujemo za uklanjanje vozila na autocestama i ugovor sa Ministarstvom unutarnjih poslova za sve potrebe njihovih službenih vozila i prometne uviđaje, ORYX Asistencija postala je još važniji čimbenik na području sigurnosti cestovnog prometa u Hrvatskoj. Na taj način, između ostalih, dajemo svoj doprinos sigurnosti cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj.“, izjavio je direktor ORYX Asistencije Branimir Gospić.

Temelj za ovakav vid suradnje postavljen je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, koji između ostalog definira postupanja za uklanjanje vozila s prometnica. Uz navedeno, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske svojim djelovanjem ima direktan utjecaj na sigurnost u prometu te je njegovim provođenjem smanjen broj od 1.360 poginulih osoba u 1989. godini na 355 poginulih u 2012. godini. Imajući na umu izuzetno veliko povećanje broja vozila, vozača i prometnih tokova – to je podatak koji se mora respektirati.

Program direktno utječe na sigurnost na svim prometnicama u RH. Njih čini mreža od 28.123 km javnih cesta, a od čega na mrežu državnih cesta otpada 6.823 km pod upravljanjem Hrvatskih cesta d.o.o. Sadašnja vrijednost cesta u Hrvatskoj procijenjena je na 32,9 milijardi USD, što čini značajan dio nacionalnog bogatstva i ujedno zahtijeva krajnje smišljen i racionalan pristup u gospodarenju i daljnjem razvoju cesta u Hrvatskoj. Uz maksimalno ulaganje u sigurnost cestovnog prometa, kvarovi vozila i prometne nezgode svakodnevno se događaju na cestama.

Prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa, ako je vozilo zbog prometne nesreće onesposobljeno za daljnje kretanje na cesti, vozač ili vlasnik vozila je dužan pravovremeno ukloniti vozilo s kolnika nakon što to naredi ili dopusti ovlaštena osoba koja obavlja očevid.

ORYX Asistencija, koja trenutno broji više od 90.000 vlastitih članova, pruža usluge tehničke pomoći na cesti u Hrvatskoj i Europi uz pomoć vlastitih kamiona i vučnih službi za uklanjanje vozila, te 1.900 vlastitih zamjenskih vozila koja se nalaze diljem Hrvatske u 19 poslovnica pomoću kojih ORYX Asistencija može osigurati nesmetan nastavak putovanja.  

Za više informacija možete nas kontaktirati na email: goran.marinov@oryx-grupa.hr ili na telefonski broj 00 385 01 2030 245.

Komentirajte prvi

New Report

Close