‘Kako Sanaderu nedostaje cimer u Remetincu predlažem mu da pričeka Todorića’

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2012. u 12:10
Boris Mikšić (PIX)

Boris Mikšić na svoj način se osvrnuo na presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu…

Iz Ureda Borisa Mikšića poslano je priopćenje za medije pod naslovom "S obzirom da Sanaderu nedostaje cimer u Remetincu predlažem mu da pričeka Todorića!", u kojem se Mikšić osvrće na presudu bivšem premijeru. Priopćenje Borisa Mikšića, predsjedničkog kandidata na izborima 2005. i 2009., prenosimo u cijelosti:

"Ivi Sanaderu sudsko vijeće u utorak je izreklo jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora, a pred njim su suđenja za još nekoliko afera.  Iako je dobio što je zaslužio, presuda nažalost dolazi nakon što je zemlja već pokradena i ostavljena na ekonomskom i društvenom rubu, osakaćena raznim grabežljivcima, specijaliziranim jedino za pranje državnog novca.

Pozdravljam presudu županijskog suda i želim vjerovati da je hrvatsko pravosuđe kao i društvo u cjelini na putu određene katarze nakon koje ćemo reformirati temeljne vrijednosti. No stvari se zasigurno neće kretati u tom smjeru ukoliko USKOK ne podigne optužnice i protiv preostalih poltrona iz Sanaderovog kruga baš kao i ostalih lopova iz hrvatskih političkih i „gospodarskih“ krugova,  koji su zajedno činili kriminalnu hobotnicu.

Pozivam ovim putem javno da se nakon Sanaderove presude napokon istraži i procesuira njegovog prijatelja i „bliskog suradnika“ iz sjene, još uvijek nedodirljivog tajkuna Ivicu Todorića te porijeklo njegovog nikad objašnjenog ogromnog bogatstva, kojim nažalost drži u šaci institucije i većinu medija u Hrvatskoj. Interesira me da li je Kulmerov princ „odriješio kesu“ za Sanaderovu obranu, s obzirom da su mu kako su izvijestili mediji svi računi blokirani, a u činjenicu da Prodanović radi besplatno niti mala djeca ne bi povjerovala.

Također javno apeliram da se nakon ove presude Sanaderu poništi kriminalni  ugovor o prodaji INE i optuži MOL-ove menadžere za krađu i mito!

Sve ove godine uporno upozoravam da je prodaja INE bila sramotni kriminalni čin za koji je odgovorna politička elita. Ina kao hrvatski adut u svjetskom naftnom pokeru prodana je MOL-u za sramotnu cifru od 500 milijuna dolara dok je njena stvarna vrijednost bila 15 milijardi dolara! Naravno da je to našem establishmentu bilo vrlo jasno kad su je brzopotezno predavali Mađarima kako bi ušićarili svoje provizije na tajnim bankovnim računima. Šteta koja je transakcijom nanesena hrvatskom gospodarstvu uistinu je golema. Tvrdim da nema izlaska iz energetske krize bez poništenja ugovora o preuzimanju Ine od strane MOL-a, za što napokon postoji i zakonska osnova!

Na što su sve spremni Sanader i Mesić, osjetio sam vrlo brzo i na vlastitoj koži na predsjedničkim izborima 2005 g. kada su dogovorili rezultate izbora i upotrijebili 500,000 lažnih glasačkih listića da me spriječe da ne uđem u drugi krug i postanem predsjednik jer su znali da nikada ne bih tolerirao ovu pljačku.

Što očekivati od onih koji su krađom glasova i ilegalnim sredstvima došli na vlast?  Kako su došli tako su i vladali. Hrvatska je ovom presudom gotovo desetljeće poslije pokazala da želi izabrati novi put, pitam se da li je to istinska želja ili još jedna predstava za mase?"

Komentirajte prvi

New Report

Close