Kako na mokroj tržnici koristiti blagajnu koja nije vodootporna?

Autor: Poslovni.hr , 18. veljača 2013. u 13:17
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Obrtnike na ribarnici muči pitanje i koliko će trebati dok skupa kasa koju moraju instalirati ‘ne crkne’.

Preprodavači-obrtnici na tržnicama, koji ne prodaju vlastite poljoprivredne proizvode te obrtnici na štandovima s neprehrambenom robom od početka srpnja naći će se u raljama fiskalizacije, piše Večernji list. Mustafa Zemuni, prodavač na Dolcu, kaže da se u specifičnom biznisu prodavača na tržnici cijene voća i povrća mijenjaju i nekoliko puta na dan. 'Jagode su ujutro 10, a u podne 5 kuna, kako to prikazati u fiskalnoj blagajni', pita Zemuni.

Obrtnike na ribarnici muči pitanje i koliko će trebati dok skupa kasa koju moraju instalirati “ne crkne”. Riba je stalno na ledu i u vodi, nije to šoping-centar da drugi kucaju račune za vas, kaže Ksenija sa štanda TRP-a iz Pule. Dok je riblji dio na Dolcu barem natkriven, na “zelenom” se pitaju i kako će kase, koje će očito skupo platiti, 'trpjeti' snijeg, kišu ili žegu. No puno je pitanja, a premalo odgovora na koje im ministar financija Slavko Linić, kojega su od studenog prošle godine tri puta molili za prijam, do danas nije odgovorio, kažu u Udruzi hrvatskih tržnica.

Izuzetno je teško realizirati fiskalizaciju u ribarnicama gdje na 50 kamenih stolova radi 50 različitih obrtnika ili tvrtki koji će u uvjetima vlage, topljenja leda i čišćenja ribe kupcima nakon toga izdavati račune na mini tabletima ili uređajima s tipkovnicom koja nije vodootporna.

Više pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close