Kako biti uspješan i motiviran poduzetnik

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2015. u 09:39
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Tanja Pureta, jedna od stručnih predavača u suradnji s Ministarstvom obrta i poduzetništva održat će na Poslovnom…

Tanja Pureta, jedna od stručnih predavača projekta Poslovni uzlet koji Poslovni dnevnik organizira drugu godinu zaredom u suradnji s Ministarstvom obrta i poduzetništva održat će na Poslovnom uzletu Međimurske županije grada Čakovca 27.travnja besplatnu edukaciju na temu Sama ideja nije dovoljna – četiri pravila za motiviranog i uspješnog poduzetnika.

Inače, Tanja Pureta je magistrica psihologije, specijalistica organizacijske i industrijske psihologije, certificirani NLP trener i HNLP coach (individualno savjetovanje) , a ima i desetogodišnje radno iskustvo u dvije renomirane međunarodne tvrtke: Plivi te IBM Hrvatska. Nositeljica je brojnih certifikata poslovnih treninga pohađanih u zemlji i inozemstvu (područja organizacije, menadžmenta i marketinga). Tanja je 2011. godine dobila nagradu Primus – Savjetnik godine u kategoriji Ljudski potencijali, edukacija i trening. Vlasnica je i direktorica tvrtke "Ramiro".Na Poslovnom uzletu Međimurske županije koji će se održati u Čakovcu 27. travnja održati će besplatnu edukaciju.

Koliko je motivacija važna u poduzetništvu?

Samomotivacija i motivacija su izuzetno bitne za ostvarivanje ciljeva i osjećaja zadovoljstva poslom. Svi znamo da poduzetnički posao može biti izazovan te da je potrebno mnogo energije i fokusa kako bismo ga obavljali na pravi način te da bi naši korisnici bili zadovoljni.

Kako je najlakše sprječiti gubitak motivacije i zašto do njega dolazi ?

U današnje vrijeme zbog svakodnevice ispunjene brojnim obvezama ponekad možemo i zaboravljamo koliko je motiviranost važna što za posljedicu ima nedostatak usmjerenosti, vizije i osjećaja da ono što radimo ima smisao. Vrlo je važno znati kako tome doskočiti i kako možemo potaknuti onaj prvotni žar koji smo imali kad smo tek otvarali svoju tvrtku, jer upravo tu leži naš najveći izvor motivacije za postizanjem rezultata. Mnogi misle da je za uspjeh u poslu dovoljno imati razvijene određene tehničke vještine. Primjerice, ukoliko želimo prodati mobitel trebamo znati njegove tehničke karakteristike – veličinu memorije, rezoluciju kamere, cijenu, dostupnost, i sl. te je to dovoljno za uspjeh. Međutim, činjenica je da su današnji kupci vrlo informirani i osviješteni te da poznavanje tehničkih strana proizvoda ili usluge nije uvijek dovoljno da bismo ostvarili rezultat.

Zašto su vaši savijeti toliko važni?

Motivacija je upravo jedna od ključnih karika uspjeha svakog poduzetnika. Početna ideja s kojom kao poduzetnici započinjemo svoj uzlet je samo prvi korak na putu do uspjeha. Ono što će nam dati prednost u poduzetničkim vodama, jest upravo naša ustrajnost i usmjerenost na postizanje cilja. Drugim riječima, čak i kad naiđemo na određene prepreke na našem poduzetničkom putu, kako ćemo ih gledati, kako ćemo se s njima nositi te u kojem smjeru kao poduzetnici općenito idemo, ključ je za postizanje izvrsnih rezultata te ponekad i opstanak same tvrtke. Meke vještine, poput razaznavanja potreba klijenata, pravog odgovora na njih te općenito pozitivnog odnosa s klijentima, često određuje hoće li nam dati povjerenje i u kojoj mjeri. Između ostalog, naša motivacija i zaljubljenost u ono što nudimo kao poduzetnici, nerijetko potiče klijente da nam se u budućnosti i obrate.

Savjete Tanje Purete, ali i drugih predavača dođite poslušati na Poslovnom uzletu Međimurske županije grada Čakovca 27.travnja. Više informacija o besplatnim edukacijama i prijavama saznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close