Kajin: Thompson u Poreč ne dolazi bez odluke IDS-a i Jakovčića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. srpanj 2013. u 15:39
Damir Kajin; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Za saborskog zastupnika Damira Kajina odluka o održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona 31. kolovoza u porečkoj dvorani Žatiki nije donesena bez Jakovčića i porečkoga IDS-a.

 Za saborskog zastupnika Damira Kajina odluka o održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona 31. kolovoza u porečkoj dvorani Žatiki nije donesena bez Jakovčića i porečkoga IDS-a.

Thompsonov koncert pokazuje da je Istra "otvorena svima te kako nitko ništa osobno nema prema nikome", rekao je Kajin i dodao: "Ako netko propagira vrijednosti poraženih ideologija, tome nije ovdje mjesto."

"Problem je u tome što danas IDS nema ideologije i što naprosto tu ekipu na vlasti drži samo goli interes", rekao je Kajin i dodao da bi se IDS, kada bi imao nešto protiv tog koncerta, već oglasio te da je u tom slučaju u pitanju "vraćanje dugova dijelu HDZ-a koji je na lokalnim izborima otvoreno podupro porečkoga gradonačelnika Edija Štifanića".

"Odluka o održavanju Thompsonovog koncerta sigurno nije donesena bez Jakovčića i porečkoga IDS-a, no pitam se kako će ljudima objasniti da koncert počinje s porukom: 'Za dom spremni'" rekao je Kajin.

Govoreći o teškom stanju u pulskoj Općoj bolnici, gdje su pacijenti, "zbog visokih temperatura, osuđeni na katastrofalne uvjete jer većina bolničkih odjela nema klimu", Kajin je pozvao gradske i županijske čelnike da kao vlasnici i osnivači te ustanove hitno nabave klima-uređaje.

"S jedne strane razmišljamo o investiciji od 800 milijuna kuna za novu bolnicu, a s druge strane nemamo ni za klima-uređaje u staroj. Neka ukinu ured Istarske županije u New Yorku, za što se na godišnjoj razini troši oko 1,054 milijuna kuna i neka nabave klima-uređaje", rekao je Kajin.

Govoreći o gospodarskim prilikama u Istri, istaknuo je kako treba povećati investicije, kojih nema, te redefinirati javnu potrošnju kroz rebalans županijskih, gradskih i općinskih proračuna.

"Uljanik trese kriza, prihodi od prodaje su prepolovljeni, posla nema dovoljno. Da nije država naručila gradnju četiri trajekta, pitanje je bi li ga uopće bilo", ocijenio je Kajin i pozvao gradonačelnika Pule i istarskoga župana da hitno sazovu izvanrednu sjednicu Županijske skupštine i pulskoga Gradskog vijeća kako bi se, kako je rekao, "ljudima rekla istina i kako bi se progovorilo o gospodarskom trenutku u Istri".

"To se mora učiniti, a ne da sami sebi lažemo i zavaravamo se da su prilike ovdje bolje nego drugdje", zaključio je Damir Kajin.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Sramotno je u isti kontekst staviti hrvatinu, veličinu, domoljuba, branitelja, umjetnika i vjernika Thompsona sa jednim smećem kao što je Kajin.


eto,zašto mi nikad nećemo biti Amerika ili Švicarska, nama je glavna vijest na tržištu kapitala ''svađa'' dva polupismena kretena Kajina i Thompsona.

zašto misliš da si ti bolji od ta 2 čovjeka koje nazivaš “polupismenim kretenima”???

btw. znaš li da ovakve izjave poput ove tvoje podliježu kaznenom gonjenju? pa samo nastavi i dalje s visoka pljuvati po ljudima dok ne završiš na sudu kao i tvoji prijatelji BBB!

eto,zašto mi nikad nećemo biti Amerika ili Švicarska, nama je glavna vijest na tržištu kapitala ”svađa” dva polupismena kretena Kajina i Thompsona.

Zna se tko su glavni mafijaši u Istri! MPT nije ponudio mito Jakovčiću i sad ispašta…

New Report

Close