Kajin: osvojeni glasovi zalog za Istru oslobođenu straha

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2013. u 15:04
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Ustvrdivši kako bi do promjena u Istri došlo samo u slučaju velike izlaznosti birača, Kajin se danas zahvalio predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću

Kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS za istarskog župana Damir Kajin, koji je u jučerašnjem drugom krugu lokalnih izbora poražen od kandidata koalicije IDS-HNS-Zeleni Valtera Flege, u Puli je ustvrdio kako ga 42,55 posto osvojenih glasova birača obvezuje, dok su istodobno 30.436 glasova, kako je rekao "zalog za jednu novu Istru, Istru oslobođenu straha, bez nepotizma i bez korupcije".

Čestitajući IDS-ovom kandidatu na izbornoj pobjedi, na današnjoj je konferenciji za novinare Kajin je kazao kako će sve učiniti da pomogne Istri kako bi ona bila proračunski prepoznata, kao što je to bio slučaj u 2012. odnosno 2013. godini.

"Ovo nije kraj, niti početak. Ovo je tek početak početaka jedne nove istarske priče. Budite uvjereni, Kajin nije ništa izgubio jer u IDS-u nisam ni imao ništa", istaknuo je Kajin dodavši kako nije mogao više ostati u stranci u kojoj se od 2001. godine počelo privatno stavljati ispred javnog.

Ustvrdivši kako bi do promjena u Istri došlo samo u slučaju velike izlaznosti birača, Kajin se danas zahvalio predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, povjerenici istarskog SDP-a Adi Damjanac te Peđi Grbinu na potpori ocijenivši kako se "ova stranka nakon ovih izbora u cijelosti emancipirala".

Odgovarajući na pitanje novinara koja će biti njegova daljnja politička sudbina i ima li namjeru ući u SDP, Kajin je kazao kako ostaje uz ove ljude koji su poduprli njegovu kandidaturu za istarskog župana.

"Ne želim nikome okrenuti leđa. Ne razmišljam o tome hoću li ući u SDP jer mogu i tako funkcionirati", zaključio je Damir Kajin. Komentirajući sinoćnji poziv predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića Zoranu Milanoviću za suradnjom i partnerstvom, Kajin je naglasio kako Jakovčiću ne vjeruje te kako će "prvom prigodom izigrati bilo kakvo obećanje".

Povjerenica SDP-a Istarske županije Ada Damjanac izrazila je zadovoljstvo jučerašnjim rezultatima koji su, kako je rekla "pokazali da ova stranka nije ničiji priljepak".

Kandidat ove koalicije za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin koji je poražen od IDS-ovog kandidata Borisa Miletića također je zadovoljan rezultatima jer je, kako je rekao "SDP pronašao svoju politiku i pronašao ljude koji tu politiku prihvaćaju".

"U idućem mandatu u Puli ćemo biti najveća stranka u opoziciji. Bit ćemo konstruktivni ali i žestoki te raditi s jednim ciljem da nam grad bude još bolji", zaključio je Grbin dodavši kako je "ovo jedan novi SDP i jedna nova priča koja će s vremenom biti sve uspješnija".

Komentirajte prvi

New Report

Close