Kadrovske promjene u ministarstvu poljoprivrede

Autor: Božica Babić , 18. prosinac 2014. u 09:45
Zvjezdana Blažić, odlazi s mjesta pomoćnice ministra/Goran Stanzl/PIXSELL

U kabinetu ministra Tihomira Jakovine opet je kadrovski vrtuljak. Vlada je na osobni zahtjev razriješila pomoćnike.

U kabinetu ministra Tihomira Jakovine opet je kadrovski vrtuljak. Vlada je, prema objavljenom priopćenju, na osobni zahtjev razriješila pomoćnike, Zvjezdanu Blažić iz Uprave za poljoprivredu i prehrambenu industriju te Luku Živanovića iz Uprave za pravne i financijske poslove.

Time je u samo tri godine mandata Jakovina promijenio 10 najbližih suradnika.  Luki Živanoviću Jakovina je treći ministar, nadživio je Božidara Pankretića i Petra Čobankovića, a u sustavu državne uprave radio je više od 20 godina. Umjesto njega promovirana je Zrinka Starešinić, koja je prije manje od godinu dana stigla iz Hrvatskih šuma gdje je vodila kadroviranje, a Jakovini je tada postala savjetnica za financije. Sadašnje imenovanje svjedoči koliko malo aktualna Vlada drži do struke.

Naime, Starešinić je inženjerka sigurnosti – smjer zaštita na radu i na osječkoj Ekonomiji magistrirala je marketing na temu "Odnosi s javnosti na internetu." Sada će voditi pravne i financijske poslove ministarstva koje ukupno zapošljava 2600 osoba i raspolaže godišnje sa više od četiri milijarde kuna.Ni drugo imenovanje nije manje zanimljivo. Blažić će zamijeniti Zoran Vasić, pa će poljoprivredno-prehrambenom problematikom upravljati – inženjer šumarstva.

Radi se o SDP-ovu kadru od formata koji je nedavno ostao bez radnog mjesta. Naime, Vasić je 11. rujna poziciju zastupnika u Hrvatskom saboru morao prepustiti bivšoj stranačkoj kolegici Marini Lovrić Merzel. Kako je u međuvremenu vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji preuzeo HDZ Vasić je izgubio i prethodno radno mjesto, ono županijskog pročelnika za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, što je radio do odlaska u Sabor.  Ministar Jakovina je 1. rujna za novu šeficu protokola postavio Sašu Guttman (do tada bila glasnogovornica gradonačelnika Poreča), a prije nje na toj su poziciji radile Josipa Filaković, Irena Jakobović i Andrijana Pavić.

Komentirajte prvi

New Report

Close