Juriljeva geo elektrana do Nove godine

Geotermalna elektrana bit će u okolici Bjelovara/Damir Špehar/PIXSELL Geotermalna elektrana bit će u okolici Bjelovara/Damir Špehar/PIXSELL

Kašnjenje projekta.

Geotermalna elektrana Velika Ciglena kod Bjelovara će s pola godine zakašnjenja ipak biti puštena u funkciju do kraja ove godine.

To je za Poslovni dnevnik potvrdio Dragan Jurilj, vlasnik tvrtke Geothermal, koji s turskim partnerom Muharremom Baletom, vlasnikom MB Holdinga i energetske grupacije Mege, investira u ovaj energetski projekt.  "Imali smo manjih proceduralnih problema te smo morali nadopunjavati građevinsku i lokacijsku dozvolu, a isto tako nam dobavljači nisu na vrijeme dostavili svu opremu.

Sad je papirologija sređena, a 95 posto opreme je trenutačno na gradilištu koje je stalno aktivno", kaže Jurilj.  Geoelektrana kod Bjelovara će biti neto snage 10 megavata (MW), a te okvirne veličine, 10-15 MW, će biti i ostale ako istraživanja pokažu isplativost investicije. Naime, trenutačno Geothermal radi na četiri polja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a radove na terenu izvodi tvrtka Crosco. Jurilj ističe da se 60 posto opreme za geotermalnu elektranu može napraviti u Hrvatskoj.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!