Julius Meinl proizvodi prvi put ušli na police hrvatskih trgovina

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2016. u 14:29
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Kompanija koja je na naše tržište prvi put stupila još davne 1905. godine, kada su otvorili prvu prodavaonicu mješovite robe na zagrebačkom Jelačićevu trgu, ovim potezom radi iskorak prema domaćim kupcima.

Najstarija profesionalna pržionica kave Julius Meinl upravo je realizirala ono što je njezin predsjednik Uprave Marcel Löffler početkom svibnja ekskluzivno najavio u intervjuu Poslovnom dnevniku – njihovi su proizvodi prvi put ušli na police hrvatskih trgovina. Kompanija  koja je na naše tržište prvi put stupila još davne 1905. godine, kada su otvorili prvu prodavaonicu mješovite robe na zagrebačkom Jelačićevu trgu, ovim potezom radi iskorak prema domaćim kupcima, budući da je dosad proizvode plasirala isključivo HoReCa kanalima. Njihove kave i čajevi sada su dostupni u u trgovinama Billa u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Varaždinu, Koprivnici, Bjelovaru, Karlovcu, Vinkovcima, Đakovu, Rijeci, Opatiji i Poreču te u i Intersparu u Zagrebu,  ( Koprivnici, Sisku, Slavonskom Brodu, Osijeku, Zadru i Splitu). 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dobra vijest, Julius Meinl preko HoreCa ide u franšizno poslovanje po ugostiteljskim i turističkim objektima Belle Nostre.
Čekali su dovoljno dugo, regionalna konkurencija je neozbiljna, sami su krivci tomu.

Trenutno najkvalitetnija kava na domažem tržištu, nema što, i ja ju volim.
Kave od 100% brazilskog zrna kao u USA, D nema, ne daju nam pa poput ostalih europljana trošimo 70-30% mix brazilskog i afričkog/arapskog zrna kave).

Hrvatska NEMA d i r e k t n o g u v o z n i k a iz Brazila, ulaz košta po prospektima 35 mil eur reg insurance za 1y deal – i nje jasno zašto niti jedan domaći veletrgovac ne primi se kako treba toga posla, isplati se u 18 mjeseci.
Kava se proizvodi u 11 država Brazila i trebaju nove kupce uvoznike. Nisu sve plantaže kave zakupljene unaprijed 3-5 godina, ima ih bez ugovora za 2016 -2019. Brazil nema tržište futures/budućicama za poljoprivredne proizvode, ako i RH uostalom, posao se sklapa hmmm…
Brazil jeste opasan za poslovanje danas, npr samo je Warren Buffet ušao na brazilsku burzu prije 3 godine, drugi se veliki investitori boje poslovati u Brazilu iako je više isplativo nego Singapur.
Drage volje nudim uslugu posredovanja u sklapanju posla brazilskog izvoznika kave za vrlo skroman fee. …od odabira plantaže preko provjere kvalitete, shipmenta do HR luke u Rijeci, nadzora, sve…
Ak’ treba, uvesti ćemo i pleme indijanaca u staklenik Agrokora na vrhu nebodera u Prisavlja.
Regija EEU ima preko 60 mil st, ex Yu 22mil.
Dakle, ima dovoljno prostora za nekoliko novih direktnih uvoznika brazilske kave – zašto sve preko njemačkog Minas. I domaći potrošači će imati skonto od toga, kao i budžet. takav deal bio bi poslovni Most/vjetar u leđa/čudo za gospodarstvo.

New Report

Close