Jug se priprema: Izbjeglice će krenuti prema Dubrovniku?

Autor: Poslovni.hr/H , 25. rujan 2015. u 14:19
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Od početka krize u Hrvatsku je ušlo oko 60 tisuća osoba.

Glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović rekao je u petak da su na jugu Hrvatske u tijeku pripreme za eventualni prihvat tri do pet tisuća izbjeglica ako se oni odluče za tzv. južnu rutu.

Pripreme se rade za prihvat tri do pet tisuća izbjeglica dnevno. Oni ne žele ostati u Hrvatskoj nego ići u zapadnu Europu, a ovdje bi ostajali do 48 sati, rekao je Cvjetinović dodavši kako će stožer imati informaciju o kretanju izbjeglica iz Grčke barem 48 sati ranije. Rekao je da postoje naznake iz više izvora, među ostalim i na internet stranicama na kojima se dopisuju izbjeglice, kako bi se u slučaju da mađarske granice ostanu zatvorene oni mogli uputiti tzv. južnom rutom iz Grčke.

Komentari (15)
Pogledajte sve

http://direktno.hr/en/2014/domovina/26413/Crnogorski-mediji-Spremni-smo-za-izbjeglice-vozimo-ih-prema-Hrvatskoj.htm

Crnogorski mediji:
Spremni smo za izbjeglice, vozimo ih prema Hrvatskoj
Priprema se šatorski kamp gdje bi bile smještene prve izbjeglice iz Sirije, Afganistana, Iraka, Libije i drugih zemalja

Na lokaciji u blizini policijskog punkta Krenza, na samoj granici sa Albanijom, već je osposobljen dio putne infrastrukture i rasvjete za prihvat izbjeglica pišu crnogorske Dnevne novine.

SDP Kukuriku Vlada ulovljena s rukom u pekmezu , lažu-mažu i dalje.
Da nije bila takva oštra reakcija o uništenju Turizma već bi izbjeglice preplavile Dalmaciju.

„Što se tiče južnog ulaza u Hrvatsku, Vlada opet plasira kontradiktorne informacije.
Milanović danas govori da migranti neće dolaziti preko južne granice u Hrvatsku, a prije nekoliko dana je njegov ministar govorio da se već spremaju tamo kampovi.
Dovodi se u pitanje nacionalna sigurnost jer ako u tom dijelu Hrvatske veći broj migranata uđe – ne znam na koji način ćemo ih dalje transportirati.
Cijelo vrijeme govore da smo humani, a cijelo ih vrijeme šaljemo nehumanim Mađarima o kojima toliko pričaju.
No, problem proizlazi iz nepripremljenosti Vlade.
Ne mogu iščitati njihovu strategiju.
Svoju su nesposobnost proglasili humanošću, a čak ni ne pomažu ljudima, nego ih samo transportiraju“, istaknuo je Jandroković.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/26205/Jandrokovi%C4%87-kod-Bolkovi%C4%87a-Groteskno-domoljublje-Zorana-Milanovi%C4%87a.htm

Pa nije svako zlo za zlo. Ako se nocenje izbjeglica racuna u broj nocenja u turizmu na konju smo. Za 10 dana bit ce ih 200 tisuca i samo trebamo mnozit. Divota.

sad će konačno biti opravdano dubrovnik stalno u medijima jer će prvi put u povijesti turizma imati više noćenja od rovinja i poreča.

New Report

Close