Jovanović: Oni koji ruše Vladu rade na štetu Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2013. u 13:23
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Jovanović je komentirao vijest da čelnici sindikata u tajnosti pripremaju udar na Vladu.

Oni koji pokušavaju destabilizirati Hrvatsku rade na štetu svih njezinih građana, komentirao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović informacije o navodnoj sindikalnoj akciji s ciljem rušenja Vlade.

Dio dnevnih novina objavio je danas da čelnici osam sindikata u tajnosti pripremaju sindikalni udar na Vladu s ciljem vraćanja je koeficijenata za plaće zaposlenih u javnim i državnim službama na razinu od prije nedavnog smanjenja od tri posto, jačanje pritiska na Vladu izazivanjem generalnog štrajka i raspisivanje referenduma za održavanje prijevremenih izbora.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata (MHS) Vilim Ribić na današnjoj je konferenciji za novinare na kojoj su sindikati najavili prosvjedno obilježavanje Praznika rada 1. svibnja, kazao da nije riječ ni o kakvoj tajni niti tajnom planu za rušenje Vlade, već o uobičajenom konzultativnom sastanku sindikata.

"Nema tajni, pa na saboru MHS-a govorili smo o mogućnosti prijevremenih izbora", rekao je Ribić dodajući da neke novine rade senzaciju od teme koja ne zaslužuje naslovnice, jer je normalno da građani, a ne sindikalne središnjice, smjenjuju vlade.

Pompa je načinjena od od radnog predloška dokumenta o kojem smo raspravljali i kojeg nisam sastavio ja, kako pišu novine, nego Siniša Kuhar iz Sindikata državnih službenika i namještenika, i koji je, u odnosu na ono što je objavljeno u novinama, bitno izmijenjen, dodao je Ribić.

Komentari (21)
Pogledajte sve

Ova vlast je toliko dekooridniran, toliko dekoncentrirana da postaju veliki cirkus, još i naplaćuju karte.

Dakle gospodarske ciljeve treba definirati:
1. Želimo povećati broj noćenja za toliko i toliko do tada i tada i uložiti ćemo toliko i toliko
2. Javni sektor je prevelik temeljem istraživanja tada i tada i neučinkovit i možeo smanjivati plaće drastično u javnom sektoru ili smanjiti broj zaposlenika kako bi povećali učinkovitost po glavi
3. U regiji prednjačimo u tome i tome( za to nam je potrebno manje zemlje, rada i financiranja i vremena od susjeda xyz) i tu ćemo novac tj “prostor” koji dobijemo manjim potraživanjima za državu(zbog smanjenog broja radnika) upotreijebiti za obrazovanje i edukaciju potrebnu da se taj sektor održi i da postanemo regionalno ili šire konkurentni ili čak postaviti stadnard
4. turizam će biti sekundarna djelatnosi tj druga po redu glavna grana koja će spojiti proizvodnju hrane istočnih dijelova i centralne Hrvatske sa more uz uvijet smanjivanja PDV-a na proizvode prodane u turizmu ali po uvjetom da su proizvedeni u Hrvatskoj. Konkurentnost cijena će se postići točkom 3.
5. Apsolutno se potiče suradnja fakulteta i firmi, studiranje uz puno praktičnog rada u firmama( na svim poljima znanosti) kako bi se najbolji zadržali u firmama u Hrvatskoj ili pak privukli stranci
6. Dakle, otpust viška ljudi, prenamjena sredstava u ono što najbolje znamo i razvijanje konkurentnosti tamo gdje smo najbolji kako bi se postigli pozitivni rezultati i IZVOZ.

Nije tako teško, restrukturiranje, suradnja faxeva i firmi kako bi se postigla konkurentnost.

Mislim da velike replikabilne serije mozemo zaboraviti jer smo premali i treba ustrajati na tradicionalnim ali tehnološkim riješenjima sa izvorištem u Hrvatskoj.

Nije tako teško, evo vam kostur.

Trebamo se samo odlučiti koji je cilj, nista drugo. Bez cilja nemaš puta niti instrumenata…

A ova skupina na vlasti je smiješna, svi skupa nemaju 3 sata rada u realnom sektoru, trunke inovativnosti, samo podobnosti.

Stvaraju se ovim stavom zaposlenici a ne poduzetnici.

Trial and error, što više triala smanjivati će se postotak errora u budućnosti.

Nemamo rude, nemamo vode, nemamo niti znanja.

E sad, ovo treće se da napraviti uz dobar plan. Mislim da je naša budućnost poljoprivreda – malo serijska i ekološka. Definirana i diverzificirana za namjene od direktne prehrane, lječenja, proizvodnju ljekova.

Nema puno Hrvata, zaposli li se 100 000 ljudi, kroz dodatne aktivnosti još toliko i imas nezaposlenost manju od 10%.

Voila.

tramell@ treba znati razlikovati lopove od gl.upana (štetočina) i imati min IQ sa malo poštenja pa ne braniti ove vladajuće nesposobnjakoviće! [emo_plazi]

Smatram da nije u redu rušiti ovu vladu. Ona će se sama urušiti kada padne i zadnji kamen na kojemu je izgrađena Hrvatska (materijalno i vrijednosno), na čemu vlada zdušno radi. Onda ćemo iz pepela morati izgraditi novu državu, koju će sljedeća vlada srušiti do temelja itd itd.


Ne znam da će itko iz moje bliže okoline pustiti suzu za ovom Vladom.

Pozivam te na janjetinu kad ovi padnu s vlasti. Hebiga stoka sitnog zuba najvise voli janjetinu,za razliku od tramella koji ko pravi partijac europejac vise voli Zeljkov coq dans une sauce au vin rouge.

New Report

Close