Jovanović o optužnici protiv Mamića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. lipanj 2013. u 12:59
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Željko Jovanović izjavio je danas u povodu optužnice protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića kako svako društvo, pa tako i Hrvatska, mora imati nultu toleranciju na govor mržnje i diskirminaciju.

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas u povodu optužnice protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića kako svako društvo, pa tako i Hrvatska, mora imati nultu toleranciju na govor mržnje i diskirminaciju.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, tereteći ga da je sredinom ožujka uvredama na račun ministra Željka Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju, a Jovanović je danas uoči sjednice Vlade novinarima rekao kako je "univerzalno zlo za svako društvo – govor mržnje i diskriminacija po bilo kojoj osnovi, nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj, rodnoj".

"I svako društvo, a Hrvatska želi biti moderno društvo, mora imati nultu toleranciju na govor mržnje i svaku diskirminaciju. Mislim da svaki govor mrženje i diskriminaciju mora najšira javnost osuditi, a pravosuđe i policija raditi posao za koji su plaćeni", rekao je Jovanović, koji je prije mjesec dana na zagrebačkom Općinskom sudu protiv Mamića pokrenuo parnicu prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije.

Ministar se na upit novinara osvrnuo i na povlačenje suglasnosti za korištenje časopisa "Vojna povijest" u osnovnim i srednjim školama, kazavši kako je neovisno stručno povjerenstvo dalo mišljenje da takva "Vojna povjest", kakva je bila nekoliko brojeva nije prikladna da bude u osnovnim i srednjim školama. Na posljednjoj naslovnici časopisa objavljena je slika zapovjednika ustaške zloglasne crne legije Jure Francetića.

"Ako žele dobiti preporuku da opet budu u školama morat će svaki broj donositi na stručnu procjenu i ako bude sve u redu onda ćemo dati suglasnost", rekao je Jovanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close