Jovanović: nisam učinio ništa nezakonito i neetično

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. svibanj 2014. u 16:22
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović ustvrdio je danas u saborskom ‘aktualnom prijepodnevu’ da javljanjem na natječaj Medicinskog fakulteta u Osijeku za radno mjesto u Opatiji nije učinio ništa nezakonito i neetično i da je tu sve čisto.

Ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović ustvrdio je danas u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' da javljanjem na natječaj Medicinskog fakulteta u Osijeku za radno mjesto u Opatiji nije učinio ništa nezakonito i neetično i da je tu sve čisto.

Javio sam se sukladno zakonu, propisima o sprječavanju sukoba interesa, Etičkom kodeksu i sveučilišnoj autonomiji, nisam učinio ništa nezakonito, neetično i suprotno onome što se činilo i prije i za vrijeme ministara koji su bili iz vaše stranke, odgovorio je Jovanović HDZ-ovu Josipu Boriću, spominjući Juru Radića, Branka Jerena, Nikolu Družinskog, Dragana Primorca, Vladimira Strugara.

Jovanović kaže da je na Katedri za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Osijeku angažiran od 2007., da je u zvanje docenta izabran 2010., prije nego je postao ministar. Prema tome, tu je sve čisto i jasno, kaže ministar.

Borića je zanimalo zašto je naglo odustao od toga radnog mjesta, te hoće li podnijeti ostavku zbog toga "sramnog i nezapamćenog poteza ministra". Podsjetio je i da je natječaj za radno mjesto u Opatiji objavljen u Glasu Slavonije, da je stigla jedna prijava, Jovanovićeva i da su izabrali baš njega, da su mu dali radno mjesto, no on ga je zamrznuo.

"Takvim fuševskim postupkom bez izvrsnosti na koju se pozivate postali ste kompromitirana javna osoba bez potrebnog autoriteta za vođenje tog ministarstva", poručio je Borić Jovanoviću pitajući ga je li o tom slučaju razgovarao s premijerom.

Jovanović je odgovorio potvrdno. "Naravno da me premijer pozvao i pitao da objasnim o čemu se radi, nakon objašnjena bio je zadovoljan", kaže ministar.

Odbacio je Borićeve tvrdnje da nakon dvije i pol godine njegova mandata svi žele da ode.

Na vašu žalost u velikoj ste zabludi, jer moj odlazak na teren pokazuje izuzetno zadovoljstvo svih u resoru znanosti, obrazovanja i sporta, uzvratio je Jovanović, tvrdeći kako se cjelokupnom sektoru, od predškolskog odgoja do visokog obrazovanja I znanosti, u njegovu mandatu povećala kvaliteta sustava, dostupnost kvalitetnog obrazovanja, uvelo više reda.

Komentirajte prvi

New Report

Close