Josipović: Zaposlenicima u tvrtki Galeb nije lako

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2013. u 16:20
Predsjednik Ivo Josipovic obisao je pogon za konfekcioniranje gotovih proizvoda tvrtke Galeb. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

“Čuo sam i za neke planove premještaja tvornice na drugu lokaciju, racionalizacije proizvodnje i novih tržišnih proboja“, istaknuo je Josipović.

 Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je u Omišu posjetio proizvodne pogone tekstilne tvrtke Galeb, tvrtke koja ima 340 zaposlenih među kojima su pretežito žene. "Drago mi je da tvrtka Galeb opstaje na tržištu unatoč teškoćama i da širi asortiman svojih proizvoda", rekao je Josipović koji je izrazio i zadovoljstvo što je u tvornici vidio i neke inovacije.

"Čuo sam i za neke planove premještaja tvornice na drugu lokaciju, racionalizacije proizvodnje i novih tržišnih proboja“, istaknuo je Josipović. Smatra i kako zaposlenicima u tvrtki Galeb nije lako te da je čuo i "mnoge primjedbe na tržišne uvjete koji vladaju".

"Ali, ja vjerujem u tvornicu i njene zaposlenice i zaposlenike i grad Omiš koji pomaže cijeli taj projekt“, zaključio je predsjednik Josipović. U obilasku proizvodnih pogona tvrtke Galeb u omiškim naseljima Lisičina i Punta bio su i predsjednik Uprave Stjepan Pezo i gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić. Omiški Galeb, tvrtka u vlasništvu zagrebačkog Tekstilprometa, prvenstveno se bavi proizvodnjom rublja, posljednjih godina radi na razvoju vlastite maloprodajne mreže, a razvija i turističku djelatnost od 2000. godine kada je preuzeo kamp Galeb.

Komentirajte prvi

New Report

Close