Josipović: Uredno i s najboljim željama predati ću dužnost Grabar Kitarović

 Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je u subotu da će uredno, s poštovanjem i najboljim željama predati dužnost novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović navevši kako još nije razmišljao o svom društvenom angažmanu.

 Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je u subotu da će uredno, s poštovanjem i najboljim željama predati dužnost novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović navevši kako još nije razmišljao o svom društvenom angažmanu.

"To mi je sada prva zadaća i mi u Uredu predsjednika upravo to i radimo - pripremamo svu dokumentaciju, sve informacije i pakiram svoje knjige. Tranzicija u idućih mjesec dana mora biti maksimalno uspješna kako bi novoizabrana predsjednica Grabar Kitarović od prvog dana mogla oštro krenuti u svoj mandat", kazao je Josipović novinarima upitan kako će nastaviti svoju političku karijeru.

Na upit ima li kakvih stranačkih ambicija u SDP-u odgovorio je kako o tome još nije razmišljao. Napominjući kako će razmišljati o svom društvenom angažmanu, Josipović je kazao da mu je prvi zadatak vratiti se na zagrebački Pravni fakultet te kako idući tjedan ima razgovor s dekanom. "Sve druge stvari ostavimo za iza 19. veljače", rekao je.

Josipović nije želio komentirati sumnje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović koje je izrekla članica njegova izborna stožera Sandra Petrović Jakovina, odgovorivši kako je sve rekao u izbornoj noći. "Čestitao sam, sasvim je jasno tko je pobijedio na izborima i sve druge spekulacije su netočne", kazao je Josipović novinarima.

Predsjednik Republike sudjelovao je na obilježavanju 25 godina rada Nezavisnog sindikata znanosti i viskog obrazovanja.

 

Komentari (2)
 • Pero7
  Pero7 7:34 19.1.2015.


  "Josipović nije želio komentirati sumnje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović koje je izrekla članica njegova izborna stožera Sandra Petrović Jakovina, odgovorivši kako je sve rekao u izbornoj noći."

  Za to sam da se ide u treći krug :

  Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva,
  “ Kolinda Grabar Kitarović dobila je 80 glasova birača

  a Ivo Josipović 6,98 posto. ”

  http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori2014/zbog-dva-listica-viska-ponavljaju-se-izbori-u-karlovackom-naselju-984756 [vecernji.hr]

  Hoće li ikada odgovarati oni pokvarenjaci koji su za Judine škude sastavljali Josipovićeve crvene predizborne ankete ?

 • Andy
  Andy 20:01 17.1.2015.

  Ne znam čemu poseban članak o nečemu što mu je dužnost i obveza. Osim toga neće mu biti teško jer ionako ništa nije radio niti napravio.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve