Josipović: Uredno i s najboljim željama predati ću dužnost Grabar Kitarović

 Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je u subotu da će uredno, s poštovanjem i najboljim željama predati dužnost novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović navevši kako još nije razmišljao o svom društvenom angažmanu.

 Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je u subotu da će uredno, s poštovanjem i najboljim željama predati dužnost novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović navevši kako još nije razmišljao o svom društvenom angažmanu.

"To mi je sada prva zadaća i mi u Uredu predsjednika upravo to i radimo - pripremamo svu dokumentaciju, sve informacije i pakiram svoje knjige. Tranzicija u idućih mjesec dana mora biti maksimalno uspješna kako bi novoizabrana predsjednica Grabar Kitarović od prvog dana mogla oštro krenuti u svoj mandat", kazao je Josipović novinarima upitan kako će nastaviti svoju političku karijeru.

Na upit ima li kakvih stranačkih ambicija u SDP-u odgovorio je kako o tome još nije razmišljao. Napominjući kako će razmišljati o svom društvenom angažmanu, Josipović je kazao da mu je prvi zadatak vratiti se na zagrebački Pravni fakultet te kako idući tjedan ima razgovor s dekanom. "Sve druge stvari ostavimo za iza 19. veljače", rekao je.

Josipović nije želio komentirati sumnje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović koje je izrekla članica njegova izborna stožera Sandra Petrović Jakovina, odgovorivši kako je sve rekao u izbornoj noći. "Čestitao sam, sasvim je jasno tko je pobijedio na izborima i sve druge spekulacije su netočne", kazao je Josipović novinarima.

Predsjednik Republike sudjelovao je na obilježavanju 25 godina rada Nezavisnog sindikata znanosti i viskog obrazovanja.

 

Komentari (2)
 • Pero7
  Pero7 7:34 19.1.2015.


  "Josipović nije želio komentirati sumnje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović koje je izrekla članica njegova izborna stožera Sandra Petrović Jakovina, odgovorivši kako je sve rekao u izbornoj noći."

  Za to sam da se ide u treći krug :

  Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva,
  “ Kolinda Grabar Kitarović dobila je 80 glasova birača

  a Ivo Josipović 6,98 posto. ”

  http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori2014/zbog-dva-listica-viska-ponavljaju-se-izbori-u-karlovackom-naselju-984756 [vecernji.hr]

  Hoće li ikada odgovarati oni pokvarenjaci koji su za Judine škude sastavljali Josipovićeve crvene predizborne ankete ?

 • Andy
  Andy 20:01 17.1.2015.

  Ne znam čemu poseban članak o nečemu što mu je dužnost i obveza. Osim toga neće mu biti teško jer ionako ništa nije radio niti napravio.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!