Josipović razriješio dužnosti Dejana Jovića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. listopad 2014. u 13:29
Dejan Jovic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ivo Josipović izvijestio je danas da je donio odluku o razrješenju dosadašnjeg glavnog analitičara Dejana Jovića zbog njegove tvrdnje da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio neliberalan i antidemokratski.

 Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izvijestio je danas da je donio odluku o razrješenju dosadašnjeg glavnog analitičara Dejana Jovića zbog njegove tvrdnje da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio neliberalan i antidemokratski.

"Jučer sam već izjavio kako se duboko ne slažem s tom izjavom. Riječ je o izjavi koja je štetna i pogrešna i stoga sam donio odluku o razrješenju gospodina Jovića", rekao je Josipović novinarima u Žminju gdje je nazočio otvaranju prve pasivne poslovne zgrade tvrtke "Rudan d.o.o." u Hrvatskoj.

Jović je u časopisu za politologiju Fakulteta političkih znanosti "Politička misao" ustvrdio kako su referendumi o nezavisnosti u bivšoj Jugoslaviji, osim crnogorskog iz 2006., bili vrlo neliberalni.

"Možda su bili 'demokratični' ako se pod 'demokracijom' podrazumijeva samo utvrđivanje koga ima više, a koga manje", napisao je Jović.

No, liberalni sasvim sigurno nisu bili, jer nije bilo dovoljno slobode da bi svatko bez opravdanog straha od drastičnih posljedica mogao reći točno ono što misli, smatra Jović .

"Nije bilo dovoljno slobode. A nema je ni danas. Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših referenduma o nezavisnosti", ustvrdio je Jović u komentaru pod naslovom "Samo u mitovima svaki narod želi državu. U stvarnosti – ne".

Komentari (11)
Pogledajte sve

Moze-li-Jovic-biti-profesor-na-Fakultetu PZ

Politički potres koji je izazvao Dejan Jović, sada već bivši glavni analitičar predsjednika Ive Josipovića, ne stišava se.

U raspravu se uključila HTV-ova urednica i novinarka Tončica Čeljuska koja je u svojoj emisiji Studio 4 postavila pitanje može li Dejan Jović zbog svojih kontroverznih stavova uopće biti profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu
…’može li netko tko zastupa takve stavove i relativizira genocid u BiH, biti profesor na Fakultetu političkih znanosti’…

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/353417/Toncica-Celjuska-Moze-li-Jovic-biti-profesor-na-FPZ-u.html

Koji spin! Lignja igra u sitnu strunu, ali ćud ne mijenja!

Zašto samo Dejan, ima tu još beskorisnog "inventara" na Pantovčaku za baciti

Šta ti imaš protiv gospodina Dejana Jovića ?

On je samo pronosio okolo mirotvornu prosrpske i projugoslavensku politiku svojega gazde gospodina Ive Josipovića.

…riješio se krtice …!

New Report

Close