Josipović primio regionalnu direktoricu Svjetske banke Mamtu Murthi

Ivo Josipović (Foto: Patrik Maček/PIXSELL) Ivo Josipović (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Tom je prigodom istaknuto kako su, uz nužne reforme zdravstvenog te socijalnog i mirovinskog sustava, potrebne investicije da bi se osigurao ekonomski rast i zapošljavanje u Hrvatskoj.

 Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je novoimenovanu regionalnu direktoricu Svjetske banke za srednju Europu i baltičke zemlje Mamtu Murthi s kojom je razgovarao o stanju hrvatskog gospodarstva kao i o ekonomskoj situaciji u EU, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

Tom je prigodom istaknuto kako su, uz nužne reforme zdravstvenog te socijalnog i mirovinskog sustava, potrebne investicije da bi se osigurao ekonomski rast i zapošljavanje u Hrvatskoj. Predsjednik Josipović tom je prigodom ocijenio kako je visoka nezaposlenost trenutno najveći problem u Hrvatskoj te naglasio kako je nužno što prije donijeti zakonski okvir u kojem će se investicije, osobito one koje otvaraju radna mjesta, brže realizirati.

Hrvatski se predsjednik zahvalio na financijskoj i tehničkoj pomoći koju je Svjetska banka dosada pružila Hrvatskoj kroz niz projekata.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!