Josipović o ‘aferi Barbika’: Riječ je o primitivnom paraobavještajnom uratku

Autor: Poslovni.hr/HRT , 04. srpanj 2014. u 09:37
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Josipović smatra da se radi o podmetanju te da je dokument kreacija paraobavještajnog podzemlja.

Na pomolu je još jedna afera u kojoj se spominje "obavještajno podzemlje", javlja HRT. U Ured predsjednika Ive Josipovića stigla je pošta u kojoj je bilo 13 uvezanih papira pod nazivom – Akcijski plan "Barbika", povjerljivo, radna verzija.

U njemu se nalazi popis aktivnosti čiji je cilj kompromitirati protukandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, i to tako da se u medije podmeću štetne informacije o njezinu privatnom životu i imovini. Uz takozvani dokument bilo je i popratno pismo anonimne, navodno zabrinute SDP-ovke, koja upozorava na spomenuti uradak i tvrdi da je nastao u SDP-u, za potrebe Josipovićeve predsjedničke kampanje. Predsjednik Josipović smatra da je takozvani akcijski plan uradak "obavještajnog podzemlja" s kojim je imao posla i u prošloj kampanji.

Josipović smatra da se radi o podmetanju te da je dokument kreacija paraobavještajnog podzemlja. Josipović je istaknuo da ga se, fingiranjem takvog dokumenta, nastoji difamirati kao osobu koja vodi prljavu kampanju, a s druge strane neke legitimne primjedbe koje bi mogao iznijeti protukandidatkinji tijekom kampanje unaprijed prikazati kao još jedno podmetanje.

Josipović smatra da Kolinda Grabar-Kitarović nema veze s ovim te da se radi o prljavom obliku političke borbe i da istraživanje autora nije posao za sigurnosne službe zbog čega ih, kazao je, neće niti angažirati, navodi HRT.

"Riječ je primitivnom paraobavještajnom uratku za koji ne mogu tvrditi tko je autor, čak se ne bi usudio tvrditi da je rezultat rada u stožeru gospođe Grabar-Kitarović. Svatko tko pogleda taj dokument vidi da je riječ o podmetanju, koji je dosta primitivne naravi", izjavio je Josipović u ekskluzivnom telefonskom razgovoru za Hrvatski radio.

Komentirajte prvi

New Report

Close