Josipović naručio anketu o samom sebi?

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2013. u 09:05
Ivo Josipović; Photo: Robert Anic/PIXSELL

Novi list neslužbeno doznaje kako je anketu objavljenu u Večernjem listu naručio Ured predsjednika Ive Josipovića.

Večernji list je prošlog četvrtka objavio tekst pod naslovom 'Polovica Hrvata dala bi veće ovlasti Josipoviću', u kojem su prezentirani rezultati telefonskog istraživanja što ga je od 1. do 20. prosinca prošle godine, na uzorku od 968 ispitanika, napravila agencija IPSOS PULS. Novi list neslužbeno doznaje kako je tu anketu naručio Ured predsjednika Ive Josipovića.

To su Novom listu, na neizravan način, potvrdili i na Pantovčaku. “Ured predsjednika surađuje s tvrtkom IPSOS PULS i od nje redovito dobija rezultate različitih istraživanja. Tako smo dobili i rezultate ankete koja obuhvaća odnos javnosti prema instituciji predsjednika Republike. U formi u kojoj je anketa prenesena u Večernjem listu, Ured nije dobio anketu od agencije IPSOS PULS. Ali su rezultati objavljeni u tom listu većinom bili obuhvaćeni u izvješćima o istraživanju javnog mnijenja koja dobija Ured«, navodi se u odgovoru Ureda predsjednika na upit zašto su naručili tu anketu.

“Ured predsjednika smatra da je dobro pratiti odnos javnosti prema pojedinim institucijama i društvenim fenomenima, pa i o instituciji predsjednika Republike te osobi koja trenutno obavlja tu dužnost. Posebno u vrijeme kada su se u nekim medijima javile ideje o tome da se promijeni način izbora predsjednika i/ili njegove ovlasti”, ističe se u drugom dijelu odgovora Josipovićevog ureda na upit.

Komentirajte prvi

New Report

Close