Josipović: Eurozastupnika je teško zamisliti bez znanja engleskog

Autor: Agencija VLM , 26. veljača 2013. u 08:10
Ivo Josipović (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Rad se ne odvija samo u velikoj dvorani s prijevodima, napomenuo je Ivo Josipović

Na govor Ingrid Antičević u Europskom parlamentu, koji posljednih nekoliko dana zabavlja javnost u Hrvatskoj, ali i šire, osvrnuo se i predsjednik Ivo Josipović, koji je u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom na kavu" rekao kako bi europski zastupnici trebali dobro govoriti engleski jezik.

'Parlamentarci u samom parlamentu imaju mogućnost koristiti prijevod i dobro je da ga koriste, dobro je da govore hrvatskim jezikom, da naš lijepi jezik čuju u EU, ali isto tako, sasvim sigurno, teško je zamisliti puno, dobro obavljanje dužnosti zastupnika bez dobrog znanja jednog radnog jezika, primarno engleskog. Zašto? Jer se rad ne odvija samo u velikoj dvorani s prijevodima, pa čak ni samo na službenim sastancima, znamo da se politika brusi i formira i na koridorima, i u sastancima, i u neformalnim susretima. Prema tome, mislim da je znanje jezika prilično važno', rekao je Josipović.

Međutim, na pitanje o tome znači li to da Ingrid Antičević ne bi trebala biti eurozastupnica Josipović nije htio odgovoriti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kad je Josipović odgovorio konkretno na bilo koje pitanje? Niti iz jednog njegovog izlaganja se ne razaznaje koja je poruka i što uopće želi reći.

New Report

Close