Još novih poslova za IGH

Autor: Marta Duić , 26. rujan 2019. u 10:56
Foto: PR

Institut IGH sklapa ugovore diljem zemlje, regije i svijeta.

Institut IGH d.d. je u zajednici ponuditelja koju čini s društvom IPSA Institut d.o.o. Sarajevo, s Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo (KJKP ViK), sklopio Ugovor za nadzor radova u okviru projekta „Sarajevo Water Project“, u vrijednosti od 3.000.000 kuna. 

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog postupka javne nabave sukladno procedurama Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja financira projekt, pri čemu vrijednost prve faze cjelokupnog projekta iznosi 10 milijuna eura.

Domagoj Šimunović, direktor za međunarodna tržišta, pripremu ponuda i ugovaranje u Institutu IGH, naglasio je kako sklopljeni ugovor predstavlja još jednu u nizu potvrda realizacije strateškog usmjerenja IGH prema osnaživanju pozicije društva na međunarodnim tržištima. Očekivano trajanje izvršenja usluge stručnog nadzora iznosi 18 mjeseci, a provodit će se nad radovima rekonstrukcije vodovodne mreže grada Sarajeva, uključujući i rekonstrukciju postojećih crpnih stanica. Projekt je naveden kao „nulti prioritet“ Vlade Kantona Sarajevo, BiH.

Inače, to nije prvi ugovor koji je ova tvrtka sklopila u zadnjih nekoliko mjeseci, i u regiji i u svijetu, ali i na domaćem terenu. Angažirani su za nadzor  nad izgradnjom dijela obilaznice Omiša, dionica DC70 – Most Cetina – Omiš Istok kao i za nadzor nad izgradnjom zgrada dječje bolnice i klinike za ginekologiju i porodništvo, termoenergetskog bloka te otvorenog višeetažnog parkirališta, u vrijednosti od 7,98 milijuna kuna bez PDV-a. 

Uz to i gruzijska podružnica Instituta IGH d.d. odabrana je kao najbolji ponuditelj za dodjelu ugovora o pružanju usluga projektiranja cesta na relacijama Marneuli – Tetritskaro – Tsalka i Sagarejo – Udabno – Samostan Davit Gareji u Gruziji. Vrijednost ugovora je 130 000 GEL (protuvrijednost 40.000 EUR). 

Komentirajte prvi

New Report

Close