Još nijedan projekt nije zatražio strateški status

Autor: Marija Brnić , 23. siječanj 2014. u 09:44
B. Grčić na čelu je Povjerenstva za procjenu projekata/P. Macek/PIXSELL

Interesa ima, tvrde u Ministarstvu gospodarstva, no zasad pomažu samo u papirologiji.

Sve je spremno za početak posebnog tretmana strateških investicija, no, kako nam je potvrđeno u Ministarstvu gospodarstva, do srijede još nije zaprimljen nijedan projekt za koji se traži takav status.

"Interesa ima, investitori se javljaju i zasad im pružamo svu potrebnu pomoć vezanu uz popunjavanja obrasca i prilaganje dokumenata potrebnih za ocjenjivanje projekata", poručuju iz Ministarstva gospodarstva. Uredu za investicije pri tom ministarstvu, zaduženom za prvi kontakt s investitorima, dosad su interes za nominaciju svojih projekata iskazali ulagači iz svih kategorija: državne i lokalne institucije, domaći i strani ulagači, kao i fizičke osobe i poduzeća. U prvom valu najspremniji za kandidaturu bit će, čini se, projekti javnog sektora.

A kad zaprime projekte sa svim potrebnim elementima, u roku od 15 dana sastat će se Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje strateških projekata, na čijem je čelu potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Utvrdi li Povjerenstvo da je projekt od strateškog značaja za državu, uz "blagoslov" Vlade ulazi na listu strateških projekata i dobiva operativni tim koji će ga pratiti. U Ministarstvu gospodarstva optimistični su da će se Povjerenstvo sastati u veljači. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ovaj čovjek je izgubljen slučaj….!?Možda neki strateški ivestiror zatraži predavanje statistike.

a ja mislio stajat će u redovima mujmane jedan .kapial nejde tamo gdje se nemože oploditi , damo di ga hebete sa najvećim porezima na svijetu ,gdje je administracija svrha samom sebi, gdje se porezi mjenjaju na dnevnoj bazi kokošari komunistički.

ali kako bi to shvatili likovi koji u realnom sektoru nisu nikada radili niti bi mogli raditi.

kakav fjasko vlade [emo_palacd]

New Report

Close