Još nije počelo preuzimanje mlijeka s povišenim aflatoksinima

Autor: Poslovni.hr/HRT , 26. veljača 2013. u 14:22
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Mlijeko se tako već peti dan ne odvozi s 400 farmi na istoku zemlje na kojima se dnevno proizvodi 70 tisuća litara.

Danas se trebalo početi preuzimati mlijeko s povišenom razinom aflatoksina i odvoziti u tri bioenergetska postrojenja u Slavoniji. Riječ je o modelu koji je osmislilo Ministarstvo poljoprivrede. No HRT javlja da odvoz zdravstveno neispravnog mlijeka još nije počeo.

Mlijeko se tako već peti dan ne odvozi s 400 farmi na istoku zemlje na kojima se dnevno proizvodi 70 tisuća litara. O mlijeku, ali i ostalim problemima koje muče poljoprivrednike – neisplati poticaja, novom zakonu o poljoprivrednom zemljištu – raspravljaju predstavnici udruga na sjednici Hrvatske poljoprivredne komore u Novoj Gradiški. Poručuju da nakon mirnih prosvjeda žele zauzeti jedinstveno stajalište što i kako dalje ako vlada ne počne brže i učinkovitije rješavati njihove nagomilane teškoće. Jer proljetna je sjetva pred vratima.

Reagirao je i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji. Pozvao je Ministarstvo poljoprivrede i sve odgovorne da odmah pristupe dogovoru s bioplinskim pogonima, čime bi se stvorili minimalni uvjeti za konačno rješenje problema zbog kojeg nesagledivu štetu već tjednima trpe dobavljači, proizvođači i distributeri mlijeka, ističu sindikalisti. Pozdravljaju i sve dosadašnje poteze Ministarstva kako bi se stanje normaliziralo, no smatraju da je nastala šteta samo dijelom smanjena, i to zato što nisu otkriveni pravi krivci za propuste u proizvodnji i kontroli kvalitete mlijeka.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Iz Agrokora uzvraćaju udarac:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

New Report

Close