Još nema diplomu, a već radi posao iz snova

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2016. u 09:59
Foto: Facebook

Treba tražiti posao, nešto raditi, jer čekanjem se ništa neće postići, a ovako se mogu steći znanja, vještine i kvalitetna iskustva.

Mlada Osječanka Dea Kričkić primjer je da se vlastitim trudom, radom i angažmanom može doći do posla, i to ne u Njemačkoj ili Irskoj, već u svom rodnom gradu.

Ima 24 godine, apsolventica je na Studiju psihologije na osječkom Filozofskom fakultetu, položila je sve ispite, za nekoliko ju dana čeka obrana diplomskog rada, a već ima radno mjesto iz snova u udruzi Dokkica, piše Glas Slavonije.

– Voditeljica sam rada s djecom i roditeljima, a u Dokkici radim godinu dana. Sve je počelo 2012. godine, kada sam došla volontirati u Dokkicu, kroz asistenciju u raznim edukativnim i kreativnim radionicama za djecu, a imala sam i ideje za različite projekte. Tako sam prije godinu dana radila projekt za promociju građanskog odgoja, na temelju čega sam dobila radno mjesto, i to preko studentskog ugovora, s obzirom na to da sam formalno još studentica. Kada uskoro diplomiram, ostajem ovdje i nastavljam raditi projekte i ostale poslove – kaže Dea.

Mlada studentica smatra da si mladi sami trebaju tražiti posao, a ne čekati godinama na Zavodu za zapošljavanje.

'Pogotovo je teško naći posao nama, koji studiramo na fakultetima društveno-humanističkog usmjerenja. Poslovi koji nam se nude uglavnom su u državnom sektoru, i nema ih previše. Teško je biti inovativan i pokrenuti vlastiti posao, stoga je dobro uključivati se u volontiranje i upoznati druge sektore, primjerice civilni, u kojemu ja radim.

Treba tražiti posao, nešto raditi, jer čekanjem se ništa neće postići, a ovako se mogu steći znanja, vještine i kvalitetna iskustva. Kao psihologu rad u civilnom sektoru daje mi više slobode. Svaki mi je radni dan drukčiji, pišem projekte, radim s djecom i nikada mi nije dosadno, jer posao je jako kreativan. Tu je naglasak na interdisciplinarnosti, tako da sam napredovala i u struci i stekla znanja iz drugih područja – kaže Dea.

Komentirajte prvi

New Report

Close