Još jedna tragična priča: Mjesečno za plaće treba 485 tisuća kn, moguć i stečaj

Autor: Agencija VLM , 21. studeni 2012. u 13:50
Željko Lipoščak (PXL)

Ipak, u HOC-u se nadaju dokapitalizaciji. O tome će se raspravljati na sjednici UO Agencije za upravljanje državnom imovinom

– U velikim smo poteškoćama – kaže Željko Lipošćak, direktor Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, koji ove godine bilježi 200.000 noćenja. U najboljim vremenima taj je broj dosezao 550.000.

Višak 40 radnika

Tvrtka u državnom vlasništvu nije u mogućnosti isplaćivati plaće ni podmiriti dugove dobavljačima.

– Zaostaju plaće za srpanj, kolovoz, rujan i listopad. Ukupno 124 zaposlenika su na minimalcu. Mjesečno smo dužni isplatiti 485.000 kuna bruto samo za to – kaže Lipošćak. Dug dobavljačima iznosi oko 4,9 milijuna kuna, a Lipošćak napominje da je naslijeđen.

Poručuju da je program preustroja napravljen još u travnju.

– To podrazumijeva isplatu plaća i rješavanje ostalih dugovanja te pripremu sezone za zimu. No, da bi se tvrtka restrukturirala, potrebna su sredstva kojih nemamo – objašnjava Lipošćak i dodaje da je oko 40 radnika višak. Što će se poduzeti, znat će se na sastanku Upravnog odbora Agencije za upravljanje državnom imovinom krajem mjeseca.

Umjetni snijeg i gondola

– Valja sagraditi objekt jer je šator samo privremena mjera. Može se prodati i dio imovine, ali i otvoriti stečaj – kaže Lipošćak.

Izdvojit će se veliko skijalište iz tvrtke, ali i komunalni sustav.

– Tako imamo više šanse za privlačenje sredstava iz fondova EU – objašnjava Lipošćak.

Iskoristila bi se za sustav zasnježenja i gradnju gondole koja je brža od obične žičare. Postoji građevinska dozvola za sustav zasnježenja, a čitav projekt stoji oko 32 milijuna kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Uvijek ista priča u ovakvim firmama; zaposle ljude (čitaj: stranačke podobnike), nakon 2 godine ih proglašavaju viškom radi ‘restrukturiranja’, zatim kukaju državi da im da pare da im isplate otpremnine.

I tako u krug opet za par godina.

Marasovog mozga djelo

New Report

Close