Još jedna mjerna postaja u Slavonskome Brodu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. studeni 2013. u 17:00
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

U Slavonskome Brodu danas je počela raditi i druga mjerna postaja koja u tome gradu prati kvalitetu zraka zbog onečišćenja iz Rafinerije nafte u Bosanskome Brodu u BiH.

 U Slavonskome Brodu danas je počela raditi i druga mjerna postaja koja u tome gradu prati kvalitetu zraka zbog onečišćenja iz Rafinerije nafte u Bosanskome Brodu u BiH.

Mjerna postaja je pokretna i postavljena je privremeno u istočnome dijelu Slavonskoga Broda dok ne završi javni natječaj za kupnju još jedne mjerne postaje.

O onečišćenju zraka u Slavonskome Brodu iz bosanskobrodske Rafinerije nafte danas su razgovarali i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, zamjenik brodsko-posavskog župana Davor Vlaović, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Goran Heffer, načelnica sektora zaštite okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksandra Čilić i Sonja Vidič iz Državnoga hidrometeorološkog zavoda.

"Treba biti strpljiv, sve ide u dobrome pravcu. Mi kao građani Slavonskoga Broda moramo i dalje vršiti pritisak na drugu stranu da učini maksimum u modernizaciji", izjavio je gradonačelnik Duspara.

Potvrdio je da je počela i izrada katastra zagađivača na području Slavonskoga Broda i okolnih općina iz kojeg će biti jasno vidljivo koji su izvori onečišćenja zraka na tom području.

"Pitanje kvalitete zraka u Slavonskome Brodu prioritet je ministarstva i svakodnevno se na njemu radi", rekao je pomoćnik ministra Heffer, dodajući da ministar Mihael Zmajlović kontinuirano izravno kontaktira s predstavnicima Rafinerije nafte u Bosanskome Brodu kako bi se riješio problem onečišćenja zraka koje dolazi iz njezinih pogona.

Komentirajte prvi

New Report

Close