Još bez definitivnog dogovora sa Slovencima

Autor: Poslovni dnevnik , 07. veljača 2013. u 21:59
Nova Ljubljanska banka/PIX

O Ljubljanskoj banci.

Još se uvijek nismo definitivno dogovorili, ali idemo prema tome da obje strane budu zadovoljne koliko god je to moguće", izjavio je jučer premijer Zoran Milanović novinarima uoči sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu, komentirajući potragu  Slovenije i Hrvatske za rješenjem oko problema Ljubljanske banke.

Ministrica vanjskih i europskih poslova poslova Vesna Pusić u četvrtak nije otkrila sadržaj prijedloga rješenja za pitanje Ljubljanske banke (LB) koji je dan ranije usuglasila sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem. "Nema sumnje da ćemo sadržaj iznijeti, ali ne prije nego što dobijemo odgovor sa slovenske strane. Mora biti fair play, bez njega nema napretka u odnosima", rekla je. Prema njenim riječima postignut je kompromis koji je prihvatljiv za obje strane i omogućuje pristupanje ratifikaciji hrvatskoga pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu. "Ako prijedlog dobro prođe i bude prihvatljiv za vlade i premijere, velika je vjerojatnost da će Slovenija već u ožujku biti u stanju ratificirati naš ugovor", kazala je Pusić. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

jedino što je sigurno je da će “dogovor” biti na štetu Hrvatske jer slovenci duguju hrvatskim štedišama 280 milijuna EUR + kamate i samo oni su to dužni vratiti, a ne Hrvatska niti njeni građani, a ako slovenci imaju potraživanja temeljem kredita koje su dali hrv. poduzećima, neka se spore s njima i tuže njih! pa nije Hrvatska te kredite niti podizala niti trošila! dosta više tih slovenskih laži i ucjena koje naši političari šutke prihvaćaju da nam se oni smiluju i potpišu ulazak u EU!!
dosta više spuštanja glave i puzanja zbog lažnih viših interesa!!!
VRATIMO PONOS HRVATSKOJ!!!!

New Report

Close