Još 19,7 mil. € za zemljišne knjige

Autor: Poslovni dnevnik , 23. rujan 2018. u 21:59
Elisabetta Capannelli, čelnica Svjetske banke za Hrvatsku/G. S. /PIXSELL

Zdravko Marić sa Svjetskom bankom potpisao ugovor o zajmu.

Hrvatski sustav zemljišne administracije u 10 je godina prošao kroz veliku transformaciju.

No i dalje treba znatna ulaganja radi prelaska na učinkovitiji, bespapirni i isplativiji sustav kako bi se proširio program razvoja javnih e-usluga, prema kojemu sve digitalne usluge treba  povećati, objediniti i učiniti ih dostupnijima za građane.

Izjavila je to  Elisabetta Capannelli, čelnica Svjetske banke za Hrvatsku nakon što je s hrvatskim ministrom financija u petak potpisala ugovor o zajmu vrijednom 19,7 milijuna eura kojim će se financirati nastavak modernizacije zemljišne administracije.

"Reforma sustava zemljišne administracije omogućila je e-poslovanje u zemljišnim knjigama i efikasniji sustav registracije nekretnina. Ovaj zajam važno je ulaganje u povećanje pravne sigurnosti u postupanju s nekretninama", komentirao je i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Capanneli je istaknula i kako učinkovit sustav doprinosi razvoju poduzetništva, jačanju konkurentnosti Hrvatske, a rečeno je i kako će se nastavkom projekta modernizacije zemljišna administracija unaprijediti i prometu nekretnina povećala pravna sigurnost, što će se pozitivno odraziti na ulagačku klimu u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close