‘Jordan našim tvrtkama može biti polazište za širenje Bliskim istokom’

Autor: Marta Duić , 10. listopad 2019. u 21:59
Predsjednik JEBA-e Jamal Badran

Poslovne razgovore vodilo 40-ak tvrtki iz obje zemlje, počasni konzul zaziva izravnu liniju između jordanskih i riječke luke.

Pozitivni trendovi u Jordanu otvaraju prilike hrvatskim tvrtkama kojima bi tamošnje tržište moglo postati početna točka poslovanja s cijelim Bliskim istokom.

Istaknuto je to jučer na gospodarskom forumu dvaju zemalja u sklopu kojeg je potpisan i Sporazum o razumijevanju između HGK i Jordansko-europske poslovne zajednice (JEBA).

"Jordansko je gospodarstvo u ulaznoj je putanji, uspjeli su pobijediti negativne trendove. A Jordan i Hrvatska su slični, unatoč skromnoj razmjeni koja je lani jedva premašila 13 mil. dolara. Imamo puno zajedničkog i to trebamo iskoristiti", poručila je Mirjana Čagalj iz HGK.

Predsjednik JEBA-e Jamal Badran kaže kako im je cilj uspostaviti održivu trgovinu s Hrvatskom, a počasni konzul RH u Jordanu Abdel Nour Habaybeh nada se uspostavljanju izravna linija između jordanskih luka i Rijeke kako bi se Jordan povezao s Hrvatskom, ali i cijelom EU.

Jučerašnji forum bio je prilika za direktne poslovne razgovore između 40-ak jordanskih i hrvatskih tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close