JGL prodao dio svog ruskog portfelja mađarskom Egis Pharmaceuticals-u

Autor: Poslovni.hr/H , 08. veljača 2017. u 15:08
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Farmaceutska tvrtka Jadran-Galenski laboratorij (JGL) prodala je svoj ruski portfelj proizvoda brenda D-Panthenol i proizvode iz segmenta ženskog zdravlja mađarskom Egis Pharmaceuticals-u, izvijestili su u srijedu iz te riječke tvrtke.

Osim prodaje brendova poslovni odnos uključuje i nastavak proizvodnje svih proizvoda iz ugovora u riječkom pogonu JGL-a, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačoj burzi.

Iz JGL-a ističu kako su navedenom prodajom kapitalizirali vodeće tržišne pozicije svojih brendova u segmentima dermatologije i ženskog zdravlja u Rusiji, a u priopćenju ne navode vrijednost transakcije. 

"Odluka o prodaji proizvoda brendova D-Panthenol, Vagilac, Feminal i Folacin na ruskom tržištu iskorak je u implementaciji strategije JGL-a, kao i snažnijoj orijentaciji na ključna terapijska područja – respiratorno i oftalmičko", ističu iz JGL-a. 

"Nastavljamo fokusirati se i jačati strateške segmente u kojima smo već dokazali konkurentnost na globalnom tržištu", kazao je predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani.

Ističe i kako je izvozna orijentacija JGL-a, kojoj su temelj stabilne pozicije na najvažnijim izvoznim tržištima, posebice ruskom, i dalje ključna okosnica dugoročnih planova rasta i razvoja tvrtke.

"Usprkos otežanim tržišnim okolnostima koje utječu na sve proizvođače, u Rusiji zadržavamo dobre rezultate prodaje, a naši brendovi Aqua Maris i Dramina i dalje su lideri u nasal saline segmentu, odnosno području antiemetika", kazao je Usmiani.

JGL će prihod ostvaren prodajom ruskog portfelja proizvoda dijelom iskoristiti za smanjenje kratkoročnih i dugoročnih financijskih obveza, a dijelom uložiti u razvoj proizvoda s dodanom vrijednošću i njihovu marketinšku promociju.

"Ne isključujemo mogućnost da dio prihoda uložimo u ciljane akvizicije, stoga kontinuirano pratimo i evaluiramo prilike u strateškim područjima, na odabranim tržištima", ističe Usmiani.

JGL je u Rusiji prisutan od 1998. godine i danas zauzima 38. mjesto na rang listi od dvije tisuće kompanija na ruskom OTC tržištu, navode uz ostalo iz te farmaceutske tvrtke.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

“nenavode cijenu transakcije, …. prihod ostvaren prodajom dijelom će se iskoristiti za smanjenje kratkoročnih i dugoročnih obaveza” – ZAISTA VIJESTI IZ NESVJESTI

New Report

Close